Banner 980x90

Tuvākajā nedēļā visā valstī ir cerības sagaidīt lietu

Rīga, 24.maijs, LETA. Turpmākajās dienās Latvijā brīžiem līs un reizēm pūtīs brāzmains vējš, prognozē sinoptiķi.

Kaut neliels lietus gaidāms visā valstī. Prognozētā nokrišņu summa tuvākajā nedēļā svārstās no pieciem līdz 65 milimetriem, stiprākais lietus iespējams Latvijas austrumu daļā. Valstī kopumā turpināsies sausums, lai gan daudzviet tas būs mazinājies.

Nokrišņi iespējami katrā atlikušajā maija dienā, pārsvarā tie skars tikai daļu valsts. Atbilstoši pašreizējām prognozēm visvairāk līs otrdien un trešdien, 28. un 29.maijā.

Gaisa temperatūra pārsvarā būs zem +20 grādiem, piekrastē reizēm nepārsniedzot +12 grādus, bet valsts austrumos vairākās dienās prognozēts siltums līdz +21..+25 grādiem. Dzestrākajās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs līdz +3..+10 grādiem.

Sestdien, 25.maijā, uzspīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs, rietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 9-14 metriem sekundē, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +13 grādiem pretvēja krastā līdz +22 grādiem Latgalē.

Svētdien pūtīs stiprāks dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra vēl nedaudz pazemināsies un, sākot no valsts rietumiem, brīžiem līs.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā, arī Rīgā, tā ir ļoti augsta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)