Banner 980x90

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies par dažiem centimetriem

Rīga, 22.janv., LETA. Kopš svētdienas vakara ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies par deviņiem centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Agrā pirmdienas rītā ūdens līmenis Jēkabpils hidroloģiskajā stacijā bija 6,51 metrs virs stacijas nulles punkta.

Pie Zeļķu tilta ūdens līmenis ir nemainīgs, pie Pļaviņām tas nedaudz paaugstinājies, bet pagaidām nerada plūdu draudus.

Daugavā no Jersikas līdz Baltkrievijai saglabājas zems ūdens līmenis.

Vižņu sastrēgums, kura dēļ ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils kopumā cēlies par nepilniem trim metriem, sasniedzot augstāko atzīmi pēdējo gadu laikā, kļūst garāks, tādēļ gaidāma strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Līvāniem.

Savukārt Pļaviņās plūdu draudi būs tad, kad vižņu sastrēgums izkustēsies un nonāks Pļaviņu ūdenskrātuvē; to var veicināt nedēļas otrajā pusē gaidāmais siltais laiks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)