Banner 980x90

Valsts valodas centrs norūpējies par latviešu valodas pareizrakstību reklāmu tekstos

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Izvērtējot dažādu preču, produktu un pakalpojumu reklāmu tekstos lietotās latviešu valodas pareizību, Valsts valodas centrs (VVC) atgādina, ka, ja preču, produktu vai pakalpojumu nosaukumus iesaista teikumā, tie lietojami attiecīgā locījumā.

"Piemēram: baudīt saldējumu "Pols", nogaršot sieriņus "Kārums", nopirkt cepumus "Selga" u.tml.," skaidro VVC.

Centrā norādīja, ka, ja "raksturotājvārdu izlaiž, attiecīgā locījumā lietojams īpašvārdiskais nosaukums, piemēram: "Kāruma" garša ir neatvairāma, nopērc "Selgu", ēd "Polu", dzer "Fantu" un laimē balvu".

VVC uzsver, ka nav pieņemami šos nosaukumus iesaistīt teikumā, nesaskaņojot lietvārdu locījumu formas.

Līdz ar to VVC pauž, ka no latviešu valodas viedokļa nepareiza prakse ir veidot, piemēram, TV reklāmas tekstu, kurā teikts, ka "Bērnība sākās ar Pols", radot maldīgu iespaidu, ka šīs reklāmas ierunātājs pietiekami labi neprot latviešu valodu. Tā vietā jābūt gramatiski pareizam tekstam "Bērnība sākās ar saldējumu "Pols" vai "Bērnība sākās ar "Polu", skaidroja centrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)