Banner 980x90

Velotrases izbūvei Jēkabpils pašvaldība aizņemsies 130 079 eiro

Rīga, 25.marts, LETA. Velotrases izbūvei Filozofu ielā Jēkabpils pašvaldība aizņemsies 130 079 eiro, lēmusi pilsētas dome.

Objekts pilsētā top pēc SIA "We Build Parks" projekta. Būvdarbus nodrošina SIA "Jēkabpils pakalpojumi", bet būvuzraudzības pakalpojumus nodrošina SIA "MK dizains".

Pašvaldība trases izbūvei nodrošinās arī savu finansējumu, taču nepieciešams arī kredīts. Aizņēmumu Valsts kasē pašvaldība ņems uz desmit gadiem.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils pašvaldība sākusi velotrases izbūves projekta realizēšanu Filozofu ielā, kopumā tam paredzot 175 400 eiro. Par darbu veikšanu noslēgts līgums ar SIA "Jēkabpils pakalpojumi". Darbus paredzēts noslēgt augusta beigās.

Domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumus Aivars Kraps (GKML) stāsta, ka pašvaldība radusi iespēju, realizējot divus nozīmīgus projektus pilsētā, nodrošināt atgūtā drupinātā materiāla un Neretas ielas pārvada asfalta seguma otrreizēju izmantošanu trases pamata izveidei. Šajā teritorijā paredzēta jauna, multifunkcionāla, asfaltēta velotrase, kas kalpos kā vieta, kur aktīvi ikdienu pavadīt jebkuru vecumu, prasmju un pārvietošanās līdzekļu piekritējiem.

"Velotrasi Jēkabpilī apmeklēs braucēji no citām Latvijas pilsētām, jo šādas atpūtas vietas ir jaunums valstī. Divas vienādās trases līdz šim nav nekur izveidotas, līdz ar to pilsēta piesaistīs papildus uzmanību un veicinās tūrisma attīstību," uzskata Kraps.

Trase sastāvēs no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem. Trases plānojums veidots tā, lai visa teritorija būtu pārskatāma no jebkuras vietas un izslēgtu sadursmes riskus. Pie trases tiks izstādītas zīmes, kas informēs apmeklētājus par trases lietošanas noteikumiem, nepieciešamajiem aizsargelementiem un trases apmeklētāju pienākumiem. Trases kopējā platība paredzēta aptuveni 2450 kvadrātmetri.

Kopējā projekta summa ir 175 400 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)