Banner 980x90

Veselības ministrija Rēzeknes pašvaldībai nodos īpašumu sociālās palīdzības sniegšanai

Rīga, 24.jūl., LETA. Veselības ministrija (VM) Rēzeknes pilsētas pašvaldībai bez atlīdzības nodos nekustamo īpašumu Zemnieku ielā 16A sociālās palīdzības sniegšanai, liecina šodien valdībā apstiprinātais rīkojums.

Kā skaidro ministrijā, 2014.gadā VM būvi un zemes gabalu Zemnieku ielā 16A Rēzeknes pašvaldībai nodeva, lai tā veiktu pašvaldības autonomo funkciju - veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu.

Vienlaikus situācija mainījusies - iepriekš attiecīgajā vietā atradās Rēzeknes veselības aprūpes centrs, tomēr 2015.gadā Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu apvienot Rēzeknes slimnīcu un Rēzeknes veselības aprūpes centru. Saskaņā ar šo lēmumu centrs 2016.gadā tika reorganizēts, bet Rēzeknes slimnīcai nekustamais īpašums Zemnieku ielā 16A nav nepieciešams.

Izvērtējot nekustamā īpašuma izmantošanas iespējas, Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu par nekustamā īpašuma nodošanu Rēzeknes pilsētas Sociālajam dienestam. Nekustamais īpašums esot piemērots sociālo pakalpojumu sniegšanai, turklāt Sociālais dienests nodrošinās un arī uzlabos normatīvajos aktos noteikto prasību ievērošanu attiecībā uz telpām un vidi.

Kā pausts rīkojumā, nekustamajā īpašumā Zemnieku ielā 16A plānots pakāpeniski attīstīt sociālo pakalpojumu sniegšanu. Nekustamais īpašums atrodas blakus Rēzeknes slimnīcai lietošanā esošajām telpām, līdz ar to iespējams nodrošināt sociālo un veselības institūciju ātru sadarbību, ievērojot Rēzeknes pilsētas pašvaldības iedzīvotāju intereses.

Lai nodrošinātu nekustamā īpašuma Zemnieku ielā 16A lietderīgu un tiesisku izmantošanu, šodien valdībā apstiprināts rīkojuma projekts, ar kuru attiecīgā nekustamā īpašuma izmantošana tiek papildināta ar likumā "Par pašvaldībām" noteikto pašvaldības autonomo funkciju - nodrošināt iedzīvotājiem sociālo palīdzību jeb sociālo aprūpi.

VM norāda, ka izdevumi, kas saistīti ar nepieciešamo jaunas atzīmes ierakstīšanu zemesgrāmatā tiks segti no Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)