Banner 980x90

Vides objektu radīšanai Jēkabpils Mežaparkam rīkos koktēlniecības plenēru "Seno rotaļlietu skvērs"

Rīga, 16.apr., LETA. Lai radītu vides objektus Jēkabpils Mežaparkam, pašvaldība šovasar rīkos koktēlniecības plenēru "Seno rotaļlietu skvērs", lēmusi pilsētas dome.

Pašvaldība kā viens no sadarbības partneriem Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu projektā "Nemateriālā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana, pieejamība un izmantošana kvalitatīvas dzīves vides veidošanā un iedzīvotāju piederības stiprināšanā Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pierobežā" organizēs koktēlniecības plenēru. Tā mērķis ir, nezaudējot saikni ar tradicionālām kultūras mantojuma vērtībām, pakārtojot tās mūsdienu mākslas tendencēm, veidot kvalitatīvas dzīves vidi un radīt vides objektus Mežaparka teritorijā gan funkcionālai lietošanai, gan kā estētiskās vides dizaina elementus.

Saskaņā ar projekta nosacījumiem Jēkabpils pašvaldībai kā projekta partnerim plenērā ir jānodrošina trīs mākslinieku dalība. Mākslinieku atlase plenēram notiks konkursa kārtībā. Vietējie mākslinieki konkursam var pieteikties līdz maija beigām pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā.

Kopumā plenērā varētu piedalīties 15 mākslinieki.

Plenēra norises laiks ir 26.augusts - 1.septembris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)