Banner 980x90

Viesītes mazpulcēnu izaudzētie sarkanie sīpoli nopērkami "Maxima Latvija" veikalos visā Latvijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No otrdienas, 13. oktobra, visos "Maxima Latvija" veikalos Latvijā ir iespējams iegādāties biedrības "Latvijas Mazpulki" bērnu audzētos sarkanos sīpolus. Jauno ražu XXX formāta veikala plauktā K. Ulmaņa gatvē 88a izvietoja paši mazpulcēni no dažādām Latvijas vietām.

Kopumā biedrība "Latvijas Mazpulki" tirdzniecībā nodevuši 2,6 tonnas sarkano sīpolu, kurus audzējuši čaklie mazpulcēni no Valdemārpils, Viesītes, Ilzenes, Bejas, Penkules, Džūkstes, Seces, Kursīšiem, Špoģiem, Anneniekiem, Mazsalacas, Kārķiem, Vijciema, Baltinavas, Limbažiem, Priežmales, Zantes, Neretas un Kandavas. Latvijas Mazpulku audzētos sīpolus veikalos varēs atpazīt pēc īpaša noformējuma, pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informē SIA "Maxima Latvija" Komunikācijas speciāliste Zane Udrase.

"Ar mazpulcēniem sadarbojamies kopš 2009.gada. Ļoti novērtējam bērnu ieguldīto darbu lielās ražas izaudzēšanā," stāsta SIA "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers, norādot, ka uzņēmums vienmēr ir ieinteresēts papildināt veikalu plauktus ar Latvijā audzēto produkciju. Pēc uzņēmuma analītiķu aplēsēm, mazpulcēnu  raža varētu tikt iztirgota nedēļas laikā, jo šajā laika periodā sortimentā būs pieejami tikai mazpulcēnu audzētie sarkanie sīpoli.

Latvijas Republikas Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs stāsta: "Šī ļoti labā tradīcija sākās tālajā 2006.gadā un turpinās vēl joprojām. Šo gadu laikā audzēti kāposti, burkāni, sīpoli, kartupeļi, galda bietes, burkāni, pupiņas un cūku pupas. Man ir ļoti liels prieks par to, ka "Maxima" veikalu tīkls šo gadu laikā bijis aktīvs jauno lauksaimnieku atbalstītājs. Gribu novēlēt, lai mazpulcēniem šī sadarbība ar zemnieku saimniecību "Ezerkauliņi" un veikalu tīklu "Maxima" turpinātos, un raža kļūtu vēl lielāka."

Biedrības "Latvijas Mazpulki" padomes priekšsēdētāja Randa Medne stāsta, ka šogad sarkano sīpolu audzēšanā iesaistījās vairāk nekā 30 mazpulku ar 125 mazpulcēniem. Apjomi, ko audzēja viens mazpulcēns, bijuši ļoti dažādi – no 2 līdz 50 kg sīksīpoliņu. "Audzējot dārzeņus, bērni iemācas biznesam nepieciešamās prasmes – ražas plānošanu, sazināšanos ar dārzeņu uzpircējiem, ražas kvalitātes prasību nodrošināšanu, kā arī izzina pārdošanas procesu un sastopas ar dažādiem riskiem, kas uzņēmējdarbībā var rasties," turpina R.Medne, norādot, ka rezultātā bērni iemācās arī to, ka ar savu darbu var nopelnīt.

Biedrības "Latvijas Mazupulki" izaudzētos sīpolus iepērk zemnieku saimniecība "Ezerkauliņi" – šeit dārzeņi tiek sašķiroti un pēc tam nonāk "Maxima Latvija" veikalu plauktos.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)