Banner 980x90

Viesītes muzeja Paula Stradiņa skolā par 23 843 eiro izveidota ekspozīcija "Vēstures klase"

Rīga, 15.febr., LETA. No 21.februāra Viesītes muzeja "Sēlija" nodaļā "Paula Stradiņa skola" apmeklētājiem būs atvērta jauna ekspozīcija "Vēstures klase", kuras izveidē ieguldīti 23 843 eiro, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāvis Jānis Dzimtais.

Īstenojot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) Muzeju nozares attīstības programmas atbalstīto projektu "Tematiskās ekspozīcijas "Vēstures klase" projekta realizācija", muzeja nodaļā "Paula Stradiņa skola" apmeklētājiem pieejama jauna ekspozīcija par pilsētas vēsturi gadsimta garumā. Projekta gaitā iekārtota mūsdienīga ekspozīcija, kurā izmantoti ne vien priekšmeti no muzeja "Sēlija" krājuma, bet arī plašs fotogrāfiju materiāls par Viesīti un tās ļaudīm.

Telpa piemērota dažādu semināru un izglītojošo programmu norisei. Tā aprīkota ar ekrānu un audio iekārtu, lai apmeklētājiem varētu demonstrēt dažādus vēsturiskus videomateriālus. Īpaša vieta ekspozīcijā atvēlēta Sēlijas Televīzijai, kas dibināta 1992.gadā un pastāvēja līdz 2008.gadam. Īpašos gadījumos video varēs pārraidīt no šaurfilmu kino demonstrēšanas iekārtas, kas senāk izmantota Viesītes kinoteātrī.

Telpas māksliniecisko koncepciju izstrādāja uzņēmums SIA "Bonus Eventus". Kopējais projekta finansējums no VKKF ir 9924 eiro, bet vēl 13 918 eiro telpas remontam piešķirti no pašvaldības budžeta.

"Šī projekta īstenošana ir vēl viens solis uz priekšu Paula Stradiņa skolas sakārtošanā. Līdztekus jaunizveidotajai Vēstures klasei, šī muzeja nodaļa iepazīstina ar novada ievērojamām personībām - Paula Stradiņa dzimtu un Veco Stenderu. Tāpat šeit ir aplūkojami seni medicīnas instrumenti un aktuālās muzeja izstādes," pauda Dzimtais.

Muzeja nodaļa "Paula Stradiņa skola" izveidota 2011.gadā. Tā atrodas bijušajā Eķengrāves pagastskolas ēkā, kas celta 1880.gadā. Šajā vēsturiskajā ēkā kristīts un vēlāk arī mācījies Viesīte dzimušais profesors Pauls Stradiņš, kura vārdā nosaukta Viesītes muzeja "Sēlija" nodaļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)