Banner 980x90

Viesītes novada domi visdrīzāk vadīs izpilddirektors Alfons Žuks

Jelgava, 5.jūn., LETA. Ir sāktas sarunas par Viesītes novada domes izpilddirektora Alfona Žuka atbalstīšanu domes priekšsēdētāja amatā, aģentūrai LETA apliecināja pats Žuks.

Viņa pārstāvētā vēlētāju apvienība "Viesītes novads - mūsu mājas" domē ieguvusi četrus no deviņiem deputātu mandātiem, tāpēc ievēlēšanai mēra amatā pietiek tikai ar vēl vienu balsi, taču Žuks uzrunāt plāno visus domē iekļuvušos sarakstus.

"Ja man ir dota šāda iespēja, iedzīvotāji man ir uzticējušies, nelikšu vilties," par kandidēšanu uz priekšsēdētāju amatu sacīja izpilddirektors. Vietnieka amats gan tiks piedāvāts citam sarakstam.

Vēlēšanu dienā Žuks novērojis, ka novada centrā bijis daudz jauniešu, kas piedalījās vēlēšanās, kas, iespējams, bija saistīts ar tā dēvētā jauniešu saraksta - nacionālās apvienības "Viesītes novadam un Sēlijai" - kandidātu startēšanu. Sarakstā bija iekļauts arī esošais domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Baldunčiks, kurš gan netika ievēlēts.

Jau vēstīts, ka Viesītes novada domē jaunajā sasaukumā strādās piecas partijas, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Lielāko balsu skaitu šajā pašvaldībā guva partija "Viesītes novads-mūsu mājas", par ko nobalsoja 42,08% pašvaldībā deklarētie pilsoņi. Tādējādi partiju domē pārstāvēs četri cilvēki.

Divi deputāti jaunajā domes sasaukumā pārstāvēs partiju "Vienoti novadam", par ko nobalsoja 18,41% vēlētāju.

Pa vienai deputāta vietai Viesītes novada domē ieguva trīs partijas - "Strādāsim kopā" ar 14,15% balsu, apvienība "Viesītes novadam un Sēlijai" ar 13,4% balsu, kā arī "Rite Viesītes novadam" ar 9,96% balsu.

Tāpat ziņots, ka Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs ("Mēs - Viesītes novadam un Sēlijai"), kas augstos amatos pašvaldībās strādājis 27 gadus, šogad vēlēšanās nestartēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)