Banner 980x90

Virtuālās ekskursijas - #paliecmājās, bet turpini izzināt pasauli

Lai arī koronavīrusa uzliesmojuma dēļ daudzi pasaules un Latvijas muzeji, mākslas galerijas un populāras apskates vietas ir vērušas ciet savas durvis, tas nebūt nenozīmē, ka sabiedrībai nav iespējas apskatīt mākslas kolekcijas vai izbaudīt krāšņus skatus un vēsturiskas vietas kādā no pasaules pilsētām.

Pateicoties mūsdienu tehnoloģiju iespējām, mums ir iespēja izbaudīt augstas kvalitātes virtuālās ekskursijas, kas pieejamas, pirmkārt, bez maksas un, otrkārt, tikai dažu klikšķu attālumā. Tāpēc pagatavo sev tasi tējas, ērti iekārtojies dīvānā un dodies burvīgā pastaigā pa kādu no pasaules TOP muzejiem un citām interesantām apskates vietām.

#1 Luvras muzejs

Luvras muzeju dēvē par vienu no Francijas simboliem, kā arī tas ir viens no apmeklētākajiem muzejiem pasaulē. Lai arī tas šobrīd ir slēgts, mums ir lieliska iespēja apmeklēt muzeja izstāžu zāles un galerijas. Luvras muzejs piedāvā virtuāli apskatīt gan Ēģiptes faraonu perioda senlietas, gan Apolona galeriju. Tā kā Luvra sākotnēji bija cietoksnis, kuru 1190. gadā sāka būvēt Francijas karalis Filips II, lai aizsargātu Parīzi no uzbrukuma caur Sēnu, tad šodien apmeklētāji var pastaigāties pa sākotnējo cietokšņa perimetra grāvja malu un apskatīt konstrukcijas, kas balstīja cietokšņa paceļamo tiltu. Luvras muzejs piedāvā šāda veida pastaigu arī virtuālās tūres veidā. 

#2 Ermitāža

Ermitāža ir viens no pasaules lielākajiem un vecākajiem mākslas un kultūras muzejiem, kas atrodas Sanktpēterburgā. Muzejs tika dibināts 1764. gadā, un apmeklētājiem tas ir atvērts jau kopš 1852. gada. Kāpēc gan arī 2020. gadā neizmantot lielisku iespēju un izbaudīt patiesu skaistu un krāšņu pastaigu pa šo slaveno muzeju?

#3 Pikaso muzejs

Slavenā spāņu gleznotāja Pablo Pikaso muzeja, kas atrodas Barselonā, kolekcijā ir vairāk nekā 3500 darbu, kas galvenokārt attiecas uz mākslinieka agrīno daiļrades periodu. Pikaso muzejs ir izveidots 15. gadsimta pilī Berenguer d’Agilar, kas atrodas Barselonas Gotikas kvartālā un kas ir pazīstama ar īpašiem, senatnīgiem pagalmiem, kurus ir iespējams apskatīt virtuālajā ekskursijā. 360 grādu ekskursija (ar audio iespēju angļu valodā) sniegs ieskatu par vienu no vislabāk saglabātajiem viduslaiku arhitektūras pieminekļiem Barselonā, kurā tagad atrodas slavenais Pikaso muzejs.

#4 Rundāles pils

Ja vēlies tuvāk iepazīt Latviju un ja vēl neesi bijis Rundāles pilī vai vēlies atsvaidzināt atmiņā tās interjeru, tad burvīgā virtuālā ekskursija pa Rundāles pili un tās apkārtni noteikti būs lieliska izvēle. Klasiskās mūzikas pavadībā šajā tūrē tu vari apskatīt gan staļļu pagalmu, gan Rožu dārzu, gan arī Zelta Zāles, Porcelāna kabinetu, Balto zāli, gan hercoga parādes un privātos apartamentus. Priecīgākam noskaņojumam noteikti apskati Franču dārzu, kurā varēsi sajūsmināties par krāšņajām tulpju un sīpolpuķu dobēm. 

#5 Jūrmala, Rīga, Turaida un citas Latvijas pilsētas

Turpinot izpētīt Latviju, tu vari doties virtuālajās tūrēs pa Latvijas skaistākajām pilsētām. Apskati 360 grādu virtuālo aero tūri pa Jūrmalu vai izbaudi 360 grādu aero panorāmas skatus Turaidas muzejrezervātā. Ja vēlies tuvāk iepazīt citas pilsētas, dodies virtuālajā foto tūrē pa Rīgu vai Liepāju. Šis ir lielisks veids, kā apskatīt un iepazīt dažādas Latvijas pilsētas un saprast, ka arī mūsu valstī ir daudz brīnišķīgu apskates objektu. 

#6 Neparastas vietas Latvijā

Ja esi jau izpētījis visas piedāvātās virtuālās ekskursijas un tūres pa Latvijas pilsētām, iespējams, vēlēsies apskatīt arī ko neparastāku. Piemēram, tu vari apskatīt Pļaviņu HES, Kultūras pils Ziemeļblāzma virtuālās tūres vai doties virtuālā pastaigā pa Stūra māju un iepazīties ar tās vēsturi. Savukārt kādam varētu interesēt virtuālā Irbenes radioteleskopa apskate. Irbenes radioteleskops kādreiz ir bijis slepens militārs objekts, kas atrodas Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā Irbenē. Virtuālajā tūrē tu vari apskatīt 32 m grozāmu parabolisku antenu RT-32 (Irbenes radioteleskops), kas ir lielākā Ziemeļeiropā.

#7 Piramīdas Ēģiptē

Ja tomēr vēlies doties ārpus Latvijas, ieskaties Ēģiptes piramīdu virtuālajā tūrē, kas ir lielisks veids, kā izbaudīt brīnišķīgus skatus no augšas gan uz Gīzas piramīdu kompleksu, gan uz leģendārajām sfinksām. Šīs tūres var kalpot kā lielisks meditācijas līdzeklis, jo šeit tu vari apskatīt piramīdas no ārpuses gan saulrietā, gan miglainā rītā nomierinošas, austrumu motīvu mūzikas pavadījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)