Banner 980x90

Zemgales Plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centru reorganizēs par uzņēmējdarbības centru

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Otrdien, 15.decembrī Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padomes sēdē tika akceptēta iecere Zemgales Plānošanas reģiona Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu informācijas centru reorganizēt par uzņēmējdarbības centru saistībā ar attiecīgiem valdības lēmumiem, aģentūru LETA informēja ZPR administrācijas vadītāja Santa Ozola.

Viņa skaidroja, ka ZPR administrācijas struktūrā plānotas izmaiņas, kas saistītas ar struktūrvienības "Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas centrs" darbības pārtraukšanu, reorganizējot to par "uzņēmējdarbības centru".

Neraugoties uz faktu, ka ziņojumā "ES fondu komunikācijas pasākumu noslēguma izvērtējums saskaņā ar Valsts stratēģisko ietvardokumentu 2007.-2013.gada periodam" reģionālo informācijas centru darbs un sabiedrībai sniegtais atbalsts novērtēts ļoti augstā līmenī, valdība nolēmusi no 2016.gada 1.janvāra šo centru darbību pārtraukt, to funkcijas nododot Centrālajai finanšu līgumu aģentūrai (CFLA).

"Būtiski, ka Zemgales plānošanas reģionā atšķirībā no citiem valsts reģioniem nav CFLA filiāles, un turpmāk potenciālajiem ES fondu finansējuma saņēmējiem būs jādodas uz Rīgu, savukārt iepriekš informāciju un atbalstu no augsti kvalificētiem speciālistiem varēja saņemt informācijas centra telpās Jelgavā un Jēkabpilī, skaidroja Ozola.

Lai nezaudētu līdz šim izveidoto sadarbību ar uzņēmējiem un iedzīvotājiem, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija no nākamā gada ir uzdevusi visiem plānošanas reģioniem struktūrfondu informācijas centrus reorganizēt par uzņēmējdarbības centriem.

Uzņēmējdarbības centru galvenās plānotās funkcijas ir - konsultācijas topošajiem un esošajiem uzņēmējiem (par uzņēmumu dibināšanu, ES fondiem un investīcijām, valsts iestāžu darbību un snigtajiem pakalpojumiem), semināru organizēšana topošajiem un esošajiem uzņēmējiem (uzņēmējdarbības formas, uzņēmumu reģistrēšana, biznesa plāna izstrāde, kas jāzina uzņēmējam par nodokļiem, mārketinga pasākumi), sadarbības un pieredzes apmaiņas pasākumi ar pašvaldību un valsts iestāžu speciālistiem, informēšana par atbalsta iespējām uzņēmējdarbībai, kā arī izstāžu dalības, tirdzniecības misiju un līdzīgu aktivitāšu koordinēšana.

Finansējuma samazināšanas dēļ ZPR gadījumā tiek samazinātas trīs darba vietas, tajā skaitā likvidēta konsultanta štata vieta Jēkabpilī, informēja Ozola.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)