Banner 980x90

Zemgales plānošanas reģions: Sabiedriskā transporta reisu samazināšana nenotiks visos novados

Jelgava, 8.janv., LETA. Plānotā sabiedriskā transporta reisu samazināšana Zemgalē notiks visos novados, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) Sabiedriskā transporta un autoceļu attīstības nodaļas vadītāja Alda Ērmane.

Runājot par plānotajām izmaiņām sabiedriskā transporta tīklā, ZPR speciāliste bija izvairīga, konkrētus maršrutus nesaucot, jo tīkla izvērtēšana vēl notiekot.

"Ar Autotransporta direkciju (ATD) esam vienojušies, ka maršrutu tīkls tiks pārskatīts, jo mainījusies pasažieru plūsma un transportu nevarēs laist iepriekšējā apjomā. Neviens lēmumprojekts vēl nav sagatavots," klāstīja Ērmane.

ZPR sadarbībā ar novadu pašvaldībām plāno izvērtēt maršrutu piepildījumu, iespēju neizpildīt tos brīvdienās un izveidot apļveida maršrutus, vairākus maršrutus apvienojot vienā.

Plānots, ka savus ieteikumus maršrutu tīkla optimizēšanā ZPR sagatavos līdz februāra sākumam.

Jau vēstīts, ka Sabiedriskā transporta padomes (STP) sēdē tika panākta vienošanās, ka reģionālais maršrutu tīkls ir jāpārskata un ka turpmāk uzturēt to tieši tādā apjomā, kāds ir šobrīd, esošo resursu ietvaros nav iespējams. Tāpat tika panākta vienošanās, ka plānošanas reģioni kopā ar pašvaldībām iesniegs savus priekšlikumus attiecībā uz maršrutu tīkla izmaiņām, un visi grozījumi, kas maršrutos varētu tikt veikti, notiks pakāpeniski.

Iepriekš Satiksmes ministrija (SM) ar savu rīkojumu uzdevusi STP apstiprināt plānoto reģionālās nozīmes maršrutu tīkla apjomu 2018.gadam un turpmākajiem gadiem atbilstoši likumā par kārtējā gada valsts budžetu un likumā par vidēja termiņa valsts budžetu piešķirtajiem līdzekļiem valsts budžeta apakšprogrammā "Sabiedriskais transports".

Lai realizētu šo uzdevumu, ATD sadarbībā ar plānošanas reģioniem jāsagatavo STP priekšlikumi maršrutu tīkla samazināšanai vidēji par vienu miljonu kilometru katrā plānošanas reģionā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)