Banner 980x90

Zemgales reģiona labākie skolēni Jelgavā prezentēs zinātniski pētnieciskos darbus

Jelgava, 21.marts, LETA. 23.martā Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU), notiks Latvijas skolēnu 42.zinātniskās pētniecības darbu konferences otrais posms - Zemgales reģionālā zinātniski pētniecisko darbu konference -, aģentūru LETA informēja augstskolas komunikācijas vadītāja Lana Janmere.

Zemgales reģionālo zinātniski pētniecisko darbu konferenci šogad pirmo reizi sadarbībā ar Zemgales plānošanas reģionu organizē LLU. Skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vērtēšanā un recenziju sagatavošanā jau kopš marta sākuma iesaistīti LLU mācībspēki un zinātnieki, kas ir speciālisti visās konferencē pārstāvētajās zinātņu sekcijās.

"Zinātniski pētnieciskie darbi ir skolēnu pirmie nopietnie soļi pētniecībā un patstāvīgā jaunu zināšanu ieguvē, kas ļaus viņiem vēlāk kļūt par labākiem speciālistiem darba tirgū. Iespējams, šo skolēnu vidū ir topošie zinātnieki, no kuriem nākotnē būs atkarīgi Latvijas zinātniskie sasniegumi. Tāpēc svarīgi, ka Zemgales reģiona labāko zinātniski pētniecisko darbu autoriem konferencē būs iespēja satikt pieredzējušos LLU zinātniekus un mācīties no viņiem, it īpaši nozarēs, kurās kā universitāte esam spēcīgi un specializējušies - inženierzinātnēs, biozinātnēs, sociālajās un vadībzinātnēs -," klāstīja LLU rektore Irina Pilvere.

Kopumā konferencē piedalīsies 215 skolēni, kuri mācās no 9. līdz 12.klasei un aizstāvēs 186 zinātniski pētnieciskos darbus 21 sekcijā. Visvairāk darbu tiks aizstāvēti Vēstures un kultūrvēsturiskās mantojuma sekcijā, kurā komisija vērtēs 16 darbus, Bioloģijas un Pedagoģijas sekcijās katrā pa 15 darbiem, bet Mākslas sekcijā - 14 zinātniski pētnieciskie darbi. Savukārt vismazākā sekcija ir Astronomijā, kurā iepriekšējā gadā nebija neviena darba, bet šogad tiks vērtēts viens darbs. Tāpat neliels darbu skaits ir Tieslietu un Matemātikas sekcijās, kurās katrā tiks aizstāvēti trīs skolēnu izstrādāti pētījumi.

Konferences dalībnieku vairākums ir no Jelgavas skolām, taču zinātniski pētniecisko darbu autori ir no dažādām Zemgales reģiona skolām.

Katras sekcijas labākie pētījumi tiks izvirzīti Valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencei, kas norisināsies Rīgā. Turklāt pirmo vietu ieguvēji vairākas no sekcijām iegūs iespēju studēt LLU ārpus konkursa valsts finansētajās studiju vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)