Banner 980x90

Aknīstes un Jēkabpils novadā vēlas būvēt vēja un saules elektrostaciju

Rīga, 8.apr., LETA. SIA "AB-Farm" Jēkabpils novada teritorijā plāno izveidot hibrīda - vēja un saules - elektrostaciju, liecina paziņojums Vides pārraudzības valsts biroja (VPVB) mājaslapā.

Uzņēmums iecerējis hibrīda elektrostacijas "Domenieki" būvniecību, un tā varētu atrasties Aknīstes novada Asares pagasta īpašumos "Zītari", "Beri", "Mežmalas", "Dobkalni", "Dzilnas" un "Rozes", kā arī Jēkabpils novada Rubenes pagasta īpašumos "Beri", "Mazberi" un "Galeji". VPVB par komersanta plāniem sācis ietekmes uz vidi novērtējuma procedūru.

Paredzēts, ka "Domenieki" sastāvēs no desmit vēja elektrostacijām, kuru augstums būtu apmēram 200-250 metri, kā arī saules paneļiem, kas tiktu uzstādīti apmēram 500 hektāru platībā starp vēja ģeneratoriem. Uzstādāmo elektrostaciju un saules paneļu modeļi un tehniskie raksturlielumi pašlaik vēl nav noteikti.

Prognozēts, ka kopējais saules un vēja saražotās enerģijas apjoms varētu sasniegt apmēram 620 gigavatstundas gadā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "AB-Farm" ir Dānijas pilsonim Henrikam Bredālam Kristensenam piederoša mikrosabiedrība, kas nodarbojas ar graudaugu, pākšaugu un eļļas augu sēklu audzēšanu, lopkopību. 2017.gadā uzņēmums apgrozījums bijis 56 530 eiro, bet peļņa sasniegusi 35 707 eiro. Krstensenam pieder arī lauksaimniecības jomas uzņēmums "Domenieki".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)