Banner 980x90

Biedrība: Latvijas klimats ik gadu kļūst arvien piemērotāks vīnogu audzēšanai

Rīga, 9.sept., LETA. Latvijas klimats ik gadu kļūst arvien vairāk piemērots vīnogu audzēšanai un, ja tā turpināsies, vīnogu audzēšana Latvijā varētu kļūt par arvien perspektīvāku nozari, uzskata Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrībā norādīja, ka 2019.gads ir bijis labs vīnogu audzētājiem. "Šis gads Latvijā audzētajām vīnogām īpaši patika. Mūsu klimats ar katru gadu vairāk un vairāk kļūst piemērots vīnogu audzēšanai. Ja arī nākamās vasaras klimatisko izmaiņu rezultātā būs tik pat siltas, vīnogu audzēšana Latvijā varētu kļūt par arvien perspektīvāku nozari," uzskata Ivanovs.

Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība informē, lai klātienē apskatītu vīnkopju šā gada darba augļus, šajā nedēļas nogalē no 14. līdz 15.septembrim Bauskas pilī Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība organizē ikgadējo izstādi "Latvijas vīnogas 2019", kurā būs iespēja apskatīt vairāk nekā 100 šķirņu dažādās Latvijas vietās audzētu vīnogu paraugu.

Izstādes apmeklētāji arī šogad varēs aplūkot plašu vīnogu šķirņu klāstu, iepazīt ogu paraugus no dažādām Latvijas vietām un dažādos apstākļos audzētām vīnogām. Būs apskatāmas universālās un galda, kā arī vīna vīnogas. 

Ikviens izstādē varēs uzzināt, kuras ir izturīgākās, kuras vieglāk audzējamās šķirnes un kuras prasa pastiprinātu uzmanību. Izstādē varēs saņemt vīnogu audzētāju konsultācijas šķirņu izvēlē un pasūtīt vīnogu stādus.

Interesenti izstādes pirmajā dienā sestdien, 14.septembrī, plkst.13 aicināti piedalīties izglītojošā seminārā "Latvijas vīnogas 2019", kurā varēs uzzināt par vīnogu audzēšanas izaicinājumiem Latvijā.

Latvijas vīnogu izstāde apmeklētājiem būs atvērta sestdien, 14.septembrī, no plkst.10 līdz 19 un svētdien, 15.septembrī, no plkst.10 līdz 15. Izstāde "Latvijas vīnogas 2019" notiek Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības īstenotajā projektā "Latvijas vīna tūrisma attīstība".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)