Banner 980x90

Biežākais nāves cēlonis Jēkabpils novadā pērn - sirds un asinsvadu slimības

Rīga, 16.janv., LETA. 2018.gadā gadā biežākais nāves cēlonis Jēkabpils novadā, līdzīgi kā valstī kopumā, bijušas sirds un asinsvadu slimības, liecina novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotie dati.

Pērn nodaļā reģistrēti 24 jaundzimušie - 16 meitenes un astoņi zēni. Bērniem doti dažādi vārdi, taču divas meitenes nosauktas par Annijām, bet divi zēni - par Markusiem.

Astoņās ģimenēs novadā ir sagaidīti pirmie bērni, septiņās - otrie. Sešās novada ģimenēs piedzimuši trešie mazuļi, vienā ģimenē ceturtais bērns un divas, jau ar bērniem bagātās piecu bērnu ģimenes, tikušas pie sestā bērna. Maijā reģistrēts vienīgais dvīņu pāris - meitenes. Vidējais dzemdētāju vecums novadā bijis 27,5 gadi, jaunākajai māmiņai bija 19 gadi, vecākajai - 34 gadi.

Aizvadītajā gadā Jēkabpils novada dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 14 laulības. Visas laulības slēgtas starp Latvijas pilsoņiem, nav reģistrēta neviena laulība ar ārzemju pilsoņiem. Lielākā daļa jaunlaulāto laulībā stājušies pirmo reizi, tādas ir 19 personas. Otrajā laulībā stājušās septiņas personas, bet trešo reizi gredzenus mijuši divi cilvēki. Vidējais laulībā stājušos vecums bija 33,92 gadi. Dzimtsarakstu nodaļas dati liecina, ka jaunākā līgava bijusi 22 gadus veca, bet vecākajai bijuši 70 gadi. Jaunākais līgavainis bija 23 gadus vecs, bet vecākais sasniedzis 64 gadus vecumu.

Miršanas reģistri sastādīti 61 personai, no kurām 29 bija sievietes, 32 - vīrieši. Tāpat kā visā valstī kopumā, arī Jēkabpils novada Dzimtsarakstu nodaļā sastādītajos miršanas reģistros pirmajā vietā pēc nāves iestāšanās iemesliem pārliecinoši dominē sirds un asinsvadu slimības, otrajā vietā. Vecākajai mirušajai sievietei bija 97 gadi, jaunākajai - 46 gadi. Vecākais mirušais vīrietis bija 92 gadus vecs, jaunākajam reģistrētajam bija tikai 26 gadi.

Pēc Iedzīvotāju reģistrā pieejamās informācijas uz 2019.gada 2.janvāri Jēkabpils novadā savu dzīvesvietu deklarējuši 4622 iedzīvotāji. Salīdzinot ar 2018.gada sākumu, iedzīvotāju dabiskais pieaugums joprojām ir ar mīnus zīmi, iedzīvotāju skaits samazinājies par 149, tomēr novadā vērtē, ka tas nav straujāks kā iepriekšējos gados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)