Banner 980x90

Interneta vietnēs iegādātajām vilciena biļetēm plāno piemērot 5% atlaidi

Rīga, 20.jūn., LETA. Vilciena biļetēm, kas iegādātas interneta vietnēs un mobilajās aplikācijās, plāno piemērot 5% atlaidi, šodien sēdē nolēma Sabiedriskā transporta padome.

Sēdes laikā tika skaidrots, ka sākotnēji AS "Pasažieru vilciens" izteica priekšlikumu, ka viņu interneta vietnē iegādātajām elektroniskajām vilciena biļetēm tiktu piemērota 5% atlaide. Tomēr Konkurences padome (KP) un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) norādījis, ka, ieviešot šādu atlaidi, tai jābūt piemērotai jebkurai interneta vietnē vai mobilajā aplikācijā pirktajai vilciena biļetei.

Tāpat sēdē padome nolēma, ka sešus mēnešus pēc atlaides ieviešanas tiks pārskatīti sasniegtie rezultāti un, iespējams, atlaide palielināta līdz 10%.

Lai atlaides stātos spēkā "Pasažieru vilcienam" jānoslēdz vienošanās ar Autotransporta direkciju.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)