Banner 980x90

Jēkabpilī 23 miljonus eiro plāno ieguldīt skolu infrastruktūras uzlabošanā

Jelgava, 5.jūl., LETA. Jēkabpils pašvaldība pretendēs uz Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu, lai īstenotu projektu "Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana", kura kopējās izmaksas ir 23 447 246 eiro, lēmuši domes deputāti.

Projekta mērķis ir veikt divu Jēkabpils vispārizglītojošo skolu - Jēkabpils 2.vidusskolas un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas - modernizāciju, mācību vides infrastruktūras uzlabošanu, nodrošinot izglītojamo vajadzībām atbilstošu pakalpojumu pieejamību un sekmējot kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Īstenojot ieceri, plānots ieviest informācijas tehnoloģijas abās izglītības iestādēs, iekārtot jaunus dabaszinātņu un matemātikas kabinetus 2.vidusskolā, pārbūvēt sporta infrastruktūru ģimnāzijā un veikt citas aktivitātes. Plānots, ka 2025.gadā abās modernizētajās skolās mācīsies 1698 skolēni.

Projekta indikatīvās izmaksas ir 23 447 246, kura ERAF līdzekļi ir 5 658 115 eiro. Pārējās izmaksas tiks segtas no valsts un pašvaldības finansējuma. Projekta apstiprināšanas gadījumā nepieciešamos līdzekļus pašvaldība aizņemsies Valsts kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)