Banner 980x90

Jēkabpilī Vējonis norāda, ka pašvaldībām jāspēj nodrošināt minimālos pakalpojumus

Jekabpils.lv
Jekabpils.lv
Uzsākot darba vizīti Jēkabpilī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis tikšanās laikā ar Jēkabpils pašvaldības pārstāvjiem apsprieda jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeli, uzsverot nepieciešamību pašvaldībām nodrošināt minimālo pakalpojumu līmeni no sava budžeta.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs sacīja, ka, pateicoties jaunajam pašvaldību finansēšanas modelim, no Jēkabpils budžeta mazāk naudas aizplūdīs sliktāk nodrošinātām pašvaldībām. Tajā pašā laikā minimālās algas palielināšanas dēļ jaunā modeļa efekts nebūs tik ievērojams kā sākotnēji gaidīts, pauda mērs, pilsētas informācijas portāls Jekabpils24.lv uzzināja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Valsts prezidents un Jēkabpils domes vadība un deputāti apsprieda arī nepieciešamību turpināt administratīvi teritoriālo reformu, kas ir būtisks faktors veiksmīgai reģionālajai attīstībai. Domes deputāti atzina, ka līdzšinējās teritoriālās reformas mērķis – labāks pakalpojumu tīkls – diemžēl nav sasniegts. Tāpat Valsts prezidents rosināja meklēt risinājumus, kā palielināt pašvaldību iespējas ieguldīt uzņēmējdarbības attīstībā.

Jēkabpils domes deputāti sarunas laikā vērsa uzmanību uz iekšējās drošības jautājumiem, aicinot stiprināt policijas kapacitāti reģionos, lai tās darbinieki spētu savlaicīgi atklāt arī sarežģītākos noziegumus. Raimonds Vējonis norādīja, ka nākamā gada valsts budžetā plānots papildu finansējums drošībai, tai skaitā iekšlietu jomai, un izteica cerību, ka to sajutīs arī reģionos.

Vēlāk, uzrunājot Jēkabpils 3.vidusskolas audzēkņus, Valsts prezidents sacīja, ka šī skola ir pierādījums, ka labi organizēts mācību darbs kopā ar pašvaldības atbalstu ļauj augt zinošiem, radošiem un sportiskiem jauniešiem. "Aicinu katru no jums izvirzīt sev mērķus, noteikt savas dzīves prioritātes un tam atbilstoši plānot savu laiku. Tikai ieguldot laiku un pūles, ir iespējams sasniegt augstus mērķus. Lai jums katram izdodas strādāt darbu, kas jums patīk, jo – kā pats varu apliecināt – tas ir forši," sacīja Valsts prezidents.

Valsts prezidents savā uzrunā skolēniem un skolotājiem uzsvēra, ka izglītības procesā nepieciešams attīstīt radošumu, kam ir jābūt būtiskam mācību elementam. "To ir iespējams panākt tikai ar zinošu un ieinteresētu skolotāju palīdzību un vidi, kas jauniešos rada interesi par attiecīgo jomu, piemēram, nodrošinot eksperimentu iespējas un praktiskos darbus," sacīja Valsts prezidents.

Atbildot uz skolēnu jautājumiem par turpmākās profesijas izvēli, kā arī profesionālās un augstākās izglītības priekšrocībām, Valsts prezidents norādīja, ka valstī ir nepieciešami gan augsta līmeņa profesionāļi un sava aroda pratēji, gan zinātnieki un inovatori, kuriem ir nepieciešams iet augstākās izglītības ceļu. Tikšanās noslēgumā Valsts prezidents skolēniem vēlēja būt drosmīgiem, pieņemot lēmumus par savu turpmāko dzīvi.

Tiekoties ar Jēkabpils jauniešu domes pārstāvjiem, kas sadarbībā ar pilsētas vadību organizē dažādus pasākumus, Valsts prezidents novērtēja jauniešu brīvprātīgās iniciatīvas nozīmi. Valsts prezidents uzsvēra, ka jauniešos ir gan azarts, gan enerģija, ko mērķtiecīgi ievirzot, iespējams sasniegt augstus mērķus.

Tiekoties ar pilsētas iedzīvotājiem, Valsts prezidents uzsvēra: "Jēkabpils kartē ir krustpunkts, kur satiekas Zemgale un Sēlija, Vidzeme un Latgale, kur Daugavas krastā notiek aktīva attīstība." Atbildot uz Jēkabpils iedzīvotājus interesējošajiem jautājumiem, Valsts prezidents skaidroja Latvijas turpmākās ieceres saistībā ar patvēruma meklētāju iespējamo uzņemšanu, īpaši izceļot nepieciešamību nodrošināt drošas Eiropas robežas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)