Banner 980x90

Jēkabpils mērs: Jaunajai valdībai tempā būs jālaiž darbā Eiropas fondu nauda

Foto: LETA
Foto: LETA

Jaunās valdības pirmais un galvenais uzdevums būs tempā laist darbā Eiropas Savienības fondu naudu, aģentūrai LETA atzina Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija).

"Visu 2015.gadu mēs pamatā esam nogulējuši sakarā ar partneru ķīviņiem. Tādēļ jaunajai valdībai būs jāstrādā diena un nakts, trijās maiņās, pārliecinot koalīcijas partnerus, jo tautsaimniecībā šī ir vienīgā nauda, kas silda ekonomiku, it sevišķi tas attiecas uz infrastruktūras projektiem. Pašvaldības ir gatavas sākt šo naudu apgūt," uzsvēra Salcevičs.

Jēkabpils mērs uzskata, ja programmas tiks palaistas tikai nākamā gada vasarā, pēc tam - rīkoti iepirkumi, rudenī atkal nevarēs nedz būvēt ceļus, nedz rakt ūdensvada un kanalizācijas tīklus, nedz arī skolām likt jaunus jumtus.

"Sākumā ir jāļauj Eiropas fondu naudai ienākt tautsaimniecībā, pēc tam var diskutēt par ēnu ekonomiku, darba algu paaugstināšanu un visu pārējo. Pretējā gadījumā, ja tautsaimniecībā neieplūdīs miljardi no Eiropas fondiem, visas šīs diskusijas ir nulles vērtas un naudas nebūs nedz skolotāju algām, nedz ārstiem, nedz arī kam citam," brīdina Salcevičs.

Kas attiecas uz aizejošās valdības darbu, tad, pēc Jēkabpils mēra domām, gan premjerministrei un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram, gan ekonomikas un izglītības ministriem savas darbības laikā lielā mērā nācies strebt savu priekšteču "savārīto putru", tempā strādāt un "dzēst ugunsgrēkus", gatavojoties kārtējam plānošanas periodam, tādēļ daudzi darbi ir bremzējušies. Situāciju vēl vairāk pasliktinājuši koalīcijas partneru savstarpējie ķīviņi.

"Labi ir tas, ka aizejošajai valdībai ir izdevies panākt iekšzemes kopprodukta un budžeta pieaugumu, slikti - ka, tā vietā, lai apkarotu ēnu ekonomiku, ir bijis jāķeras pie nodokļu celšanas," norāda Salcevičs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā Jēkabpils mērs arī turpmāk labprāt redzētu Gerhardu, kā arī vēlēja jauno valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem mazāk savstarpējo ķīviņu un sapratni, ka Latvija ir viena un ķīviņu rezultātā nekas prātīgs nesanāks.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šorīt pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņojusi par atkāpšanos no amata.

Straujuma šodien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus," teica Straujuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)