Banner 980x90

Jēkabpils reģionālā slimnīcas jaunā valde gadu plāno noslēgt ar peļņu

Rīga, 18.apr., LETA. Pašvaldības SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" 2019.gadu plāno noslēgt ar peļņu pretstatā iepriekš gūtajiem zaudējumiem, aģentūru LETA informēja pirms gada ieceltā iestādes valde.

1.maijā apritēs gads, kopš amatā stājās Jēkabpils pilsētas domes apstiprinātā jaunā reģionālās slimnīcas valde. Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Gvido Liepiņš, ņemot vērā 2019.gada pirmā ceturkšņa rezultātus, komentēja, ka slimnīcas jaunajai valdei ir izdevies izvest slimnīcu no zaudējumus nesošas iestādes "goda".

2018.gada auditētie rezultāti uzrādīja slimnīcai 824 721 eiro lielus zaudējumus, kas arī bijis viens no pārmetumiem slimnīcas iepriekšējās valdes darbam.

"Jau pagājušajā gadā, saņemot slimnīcas pārvaldību, sākām realizēt veselu virkni nozīmīgu reformu, kuras, pirmkārt, paplašinātu mūsu pakalpojumu klāstu, otrkārt, nodrošinātu pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos un, treškārt, optimizētu finanšu plūsmu, finanšu resursu pārvaldību un finanšu plānus ilgtermiņā. Pirmie rezultāti jau ir redzami - šī gada pirmajā ceturksnī slimnīca jau strādājusi faktiski bez zaudējumiem, mīnusi ir tikai nepilni trīs tūkstoši eiro," pauda Liepiņš, piebilstot, ka tas ir nozīmīgs sasniegums, turklāt pirmo reizi pēdējo gadu laikā.

Slimnīcas vadītājs ir pārliecināts, ka līdz gada beigām slimnīcas finanšu rādītāji tiks pilnībā stabilizēti, nodrošinot slimnīcas darbu ar peļņu.

Lai informētu plašsaziņas līdzekļus par valdes pirmā darbības gada rezultātiem un informētu par nākotnes iecerēm, kā arī atbildētu uz visiem interesējošiem jautājumiem, 24.aprīlī plkst.11 slimnīcā notiks vadības tikšanās ar mediju žurnālistiem. Mediju pārstāvjiem būs iespēja arī klātienē aplūkot vairākus objektus slimnīcā.

"Jēkabpils reģionālā slimnīca ir viena no nozīmīgākajām pilsētas kapitālsabiedrībām, tādēļ tās attīstība visu laiku bijusi viena no mūsu prioritātēm," norādīja Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kļaviņa (LZS), kura arī piedalīsies plānotajā sanāksmē, mediju pārstāvjiem skaidrojot pilsētas vadības nostāju un iespējamo atbalstu slimnīcas tālākajā attīstībā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka slimnīca ar zaudējumiem strādājusi arī 2017.gadā, kad tie sasnieguši 137 964 eiro.

Jau vēstīts, ka pērn Jēkabpils pašvaldība nolēma izsludināt konkursu uz slimnīcas valdes locekļu amatiem, lai realizētu jaunu Jēkabpils reģionālās slimnīcas attīstības stratēģiju.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) iepriekš skaidroja, ka lēmums meklēt slimnīcai jaunu valdi pieņemts, lai ierobežotā finansējuma apstākļos ar jaunām un mūsdienīgām idejām spētu nodrošināt slimnīcas pamatuzdevumu izpildi - kvalitatīvu un modernu ārstniecības pakalpojumu sniegšanu, ārstniecības personāla piesaisti un mūsdienīga klientu apkalpošanas kultūru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)