Banner 980x90

Kā iekārtot nelielu pagalmu, lai tajā būtu vairāk vietas

Ja pagalma teritorija pie mājas nav no tām lielākajām, tad var noderēt dažas idejas, kā to labiekārtot tā, lai vietas būtu vairāk un esošā teritorija tiktu izmantota pēc iespējas optimālāk. 

Izvēlēties bīdāmos vārtus
Bīdāmie vārti ir ļoti labs risinājums nelielām teritorijām, jo tiem nav nepieciešama vārtu vēršanās zona, kas arī visu laiku jātur atbrīvota. Bīdāmie vārti pārvietojas paralēli žogam, tāpēc tiem netraucē pat 20 cm tuvumā novietota automašīna. Šādi vārti būs tālredzīga izvēle, lai nodrošinātu, ka zonu vārtu tuvumā vienmēr varēs izmantot citām vajadzībām, nevis turēt "rezervētu" vārtiem. 

Kvalitatīvi bīdāmie vārti ar dažādiem apdares veidiem ērti apskatāmi un pasūtāmi ražošanas uzņēmumā "Ripo-Baltic". Sīkāku informāciju par bīdāmo vārtu specifiku, komplektāciju un cenām varat uzzināt "Ripo-Baltic" mājaslapā: https://ripo-baltic.com/varti/teritoriju-varti.

Puķu dobes aizstāt ar puķu kastēm, iekaramajiem podiem
Puķu dobes pagalmā, protams, ir skaists elements, bet tās arī atņem daudz zaļās zonās, kā arī ir jāiegulda daudz pūļu to iekārtošanā un uzturēšanā. Varbūt tradicionālo dobju vietā var ziedus stādīt kastēs un podos, ko var novietot dažādās vietās, iekarināt, izvietot uz celmiem vai citviet, lai tiktu saglabāta daudzveidīgi izmantojama zaļā zona, kā arī pagalms izdaiļots ar ziediem.

Saliekamas un pārvietojamas dārza mēbeles
Ja ir savs pagalms, tad taču būtu neprātīgi to neizmantot arī maltītēm, ballītēm un atpūtai, tāpēc dārza mēbeles ir loģisks papildinājums pagalma teritorijai. Tomēr mazā pagalmā dārza mēbeles nepieciešams izvēlēties apdomīgi un tālredzīgi. Laba izvēle būs tādas dārza mēbeles, ko var salikt un arī ērti pārvietot, jo tad dārza noformējumu varēs komplektēt pēc vajadzības. Ja esat tikai ģimenes lokā, izlikt mazāk mēbeļu, bet pārējās uzglabāt saimniecības telpās. Tā pagalmā ikdienā paliks vairāk brīvas vietas.

Pilnvērtīgi izmantot vertikālās plaknes
Vertikālo zonu pagalmā var izmantot ne tikai tam, lai izvietotu ziedu kastes un podus, bet arī citiem mērķiem. Piemēram, pie kādas mazāk redzamas sienas var izveidot plauktus, kur novietot dārza piederumus, bērnu spēļu mantas, instrumentus utt. Tad mazāk lietu mētāsies zālājā un būs novietotas pa stūriem, radot pieblīvētības sajūtu. Arī pie žoga var piestiprināt ziedu grozus vai kādu atribūtu bērnu izklaidēšanai (bumbas grozu, šautriņu dēli vai ko citu). 

Priekšroku dot minimālismam
Iekārtojot savu dzīves telpu gan mājas iekšpusē, gan ārpusē ir vēlme ietilpināt pēc iespējas vairāk sev tīkamu lietu. Tomēr te ir brīdis, kad vajadzētu iepauzēt un mēģināt saprast, ko patiešām vēlaties, kādu sajūtu un konceptu gribat radīt. Un tad arī izveidot plānu, lai būtu skaidrs, kā tas realitātē varētu izskatīties, veikt mērījumus, izpētīt dārza labiekārtošanai pieejamos materiālus un risinājumus. Var arī lūgt palīdzību ainavu vai dizaina speciālistam, kurš izveidos daudz uzskatāmāku vizualizāciju, kāds pagalms izskatītos, ja tajā ieplānotu visu jums nepieciešamo. Nelielā pagalmā labāk izvēlēties minimālistisku pieeju, priekšroku dodot kvalitātei, nevis kvantitātei. Novērtēt vienkārša un labi kopta zālāja maģiju un izvēlēties dažus centrālus un funkcionālus objektus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)