Banner 980x90

Kā pareizi kopt bērna mīkstās rotaļlietas

Diezin vai būs atrodama kāda māja, kurā bērniem nebūs nevienas mīkstās rotaļlietas. Tās patīk gan pašiem mazākajiem, gan arī lielākiem bērniem, kuri tā īsti vairs nespēlējas, bet dažas mīkstās rotaļlietas var būt īpaši mīļas, saistīties ar cilvēkiem, kas tās uzdāvinājuši. 

Neskatoties uz to, cik daudz mīksto rotaļlietu ir mājās, būtiski zināt, kā tās pareizi kopt un mazgāt, lai tās būtu tīras un neapdraudētu veselību, jo putekļi un netīrumi, kas uzkrājas mīkstajās rotaļlietās, var izraisīt alerģiju vai izprovocēt kādas saslimšanas.

Ievērojiet instrukcijas uz rotaļlietas marķējuma
Lai zinātu, kā pareizi tīrīt mīkstās rotaļlietas, kādā temperatūrā mazgāt, vai tās drīkst likt veļasmašīnā, ir jāizpēta informācija, ko ražotājs norādījis uz birkas. Tas ļaus izvēlēties mantiņai saudzīgāko un piemērotāko tīrīšanas veidu. Ja norādīta temperatūra, kādā mantiņu drīkst mazgāt, tad vēlams izmantot arī delikāto mazgāšanas režīmu. Visbiežāk mīkstās rotaļlietas iesaka mazgāt 30 grādus siltā ūdenī.

To, cik bieži mazgāt mīkstās rotaļlietas, nosaka to izmantošana. Ja mantas ikdienā ir pa zemi, ja mīļmatiņa tiek ņemta līdzi visur un mēdz nokrist uz zemes arī ārā, tad mazgāšanai jābūt regulārai. Par mīļmantiņām labāk izvēlēties vieglāk kopjamas mīkstās rotaļlietas. Arī guļammantiņai jābūt tīrai, jo tā tiek spiesta pie sejas, kas veicina alergēnu un netīrumu nokļūšanu organismā.

Saldētavā uz vismaz 6 stundām
Ja problēma ir alerģija pret putekļu ērcītēm, kas bērniem nav retums, vispirms vajadzētu domāt par mīksto mantiņu krājumu samazināšanu līdz minimumam. Bet dažas mīļākās, ko patur, papildus regulārai mazgāšanai var ievietot saldētavā uz vismaz 6 stundām. Tādā vidē putekļu ērcītes ies bojā. Jāatceras, ka, ja ir alerģija no putekļu ērcītēm, mīkstās mantiņas labāk neturēt gultā.

Nelietojiet stiprus ķīmiskos līdzekļus
Tīrot mīkstās rotaļlietas, jāņem vērā, ka ar tām darbojas bērni, viņi ir īpaši jutīgi pret dažādiem kairinājumiem, tāpēc nevajadzētu izmantot stiprus un koncentrētus tīrīšanas līdzekļus vai pulverus. Labāk izmantot ekoloģiskos mazgāšanas līdzekļus, var izmantot arī ziepes vai sodu, ar kuras palīdzību var attīrīt mīkstās rotaļlietas kažoku. Mazākie bērni mīkstās rotaļlietas arī bāž mutē, tāpēc īpaši jārūpējas, lai tās vienmēr būtu tīras un neradītu nevēlamu kairinājumu.

Var nodot ķīmiskajā tīrītavā
Tomēr ne visas mīkstās rotaļlietas var mazgāt veļasmašīnā, tām var būt atsevišķas detaļas, kas pildītas ar kādu specifisku pildījumu, varbūt arī koka vai elektroniskās detaļas. Bet arī šādas rotaļlietas nosmērējas. Ko ar tām darīt? Var aiznest tās uz ķīmisko tīrītavu, kur tās iztīrīs ar citām metodēm. Bet te gan jāatceras par iespējamajām alerģiskajām reakcijām, jāpārliecinās, ka bērnam tādas nav pēc mantiņas tīrīšanas ķīmiskajā tīrītavā.

Kādas mīkstās rotaļlietas izvēlēties
Pirms iegādāties jaunu mīksto rotaļlietu, ieteicams izpētīt norādes par tās kopšanu, pārliecināties par kvalitāti, jo tas vēlāk var atvieglot jūsu ikdienu. Arī mīkstās rotaļlietas bērniem jāizvēlas atbilstoši vecumam. Mazākajiem patiks burzāmas un čubināmas mīkstās rotaļlietas, tāpat cieņā ir arī muzikālās mīkstās rotaļlietas. Lielākiem bērniem patīk mīkstās rotaļlietas, ka izskatās pēc multfilmu varoņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)