Banner 980x90

Nitišs un J.Baumanis paliek ārpus pusfināla pasaules čempionāta rallijkrosā Kanādas posmā

Foto: Valsts kanceleja
Foto: Valsts kanceleja
Latvijas rallijkorsa braucēji Reinis Nitišs Jānis Baumanis svētdien nespēja iekļūt pasaules čempionāta rallijkrosā septītā posma, kas risinās Kanādā, pusfinālā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Nitišs kvalifikācijā ieņēma 13.vietu, kā pirmais paliekot ārpus pusfinālistiem, bet Baumanis ierindojās 15.vietā.

"All-Inkl.com" vienības braucējs Nitišs sestdien pirmajos divos kvalifikācijas braucienos uzrādīja 15. un 14.rezultātu, bet svētdien viņam 13. un 11.ātrākais laiks. Ar 123 punktiem Nitišs ieņēma 13.vietu, bet lai iekļūtu pusfinālā, latvietim pietrūka pieci punkti.

Savukārt Baumanis, kurš šosezon pārstāv "Austria" komandu, pirmajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja 11.laiku, bet otrajā viņam bija 12.laiks. Svētdien kvalifikācijas trešajā braucienā viņš izraisīja sadursmi ar Kevinu Ēriksonu, kā dēļ tika diskvalificēts, bet ceturtajā braucienā Baumanim devītā vietā.

Ar 100 punktiem Baumanis ieņēma 15.vietu, bet kvalifikācijā ar 186 punktiem uzvarēja iepriekšējo divu sezonu pasaules čempions norvēģis Peters Sūlbergs.

Pēcāk finālā savu pirmo uzvaru šosezon guva zviedrs Timijs Hansens, kamēr otrais bija Andreass Bakerūds no Norvēģijas, kuram sekoja zviedru pilots Jūhans Kristofešsons.

Finālā sadursmi piedzīvoja Sūlbergs un zviedrs Antons Marklunds piedzīvoja sadursmi, pēc kuras zviedrs tika nogādāts mediķu aprūpē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līdera godu ar 161 punktu ieņem Sūlbergs, kamēr viņam četrus punktus zaudē zviedrs Matīass Ēkstrems. Savukārt trešais ar 132 punktiem ir kādreizējais Nitiša komandas biedrs Bakerūds.

Baumanis ar 59 punktiem ieņem 11.pozīciju, bet Nitišs iekrājis 23 punktus, kas ļauj ieņemt 16.vietu.

Pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā "Olsbergs MSE" komandā, viņš palika septītais. Tikmēr J.Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet tagad spēris soli augstāk un startē prestižākajā klasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)