Banner 980x90

Piešķir finansējumu Jēkabpils Svētā Gara vīriešu klosterim un Jēkabpils Romas katoļu baznīcai

Daugavpils, 26.jūn., LETA. Jēkabpils pilsētas dome piešķīrusi 10 000 eiro finansējumu Latvijas Pareizticīgās baznīcas Jēkabpils Svētā Gara vīriešu klosterim sākto dievnama un tā apkārtnes atjaunošanas darbu turpināšanai, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tādu pašu finansējuma apmēru Jēkabpils pilsētas dome piešķīrusi arī Jēkabpils Romas katoļu draudzei ieejas fasādes un torņa vienkāršotam fasādes atjaunošanas projektam.

Jēkabpils pilsētas dome līdz 5.jūnijam bija izsludinājusi konkursu par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu.

30.maijā pašvaldībā tika saņemts Latvijas Pareizticīgās baznīcas Jēkabpils Svētā Gara vīriešu klostera pieteikums konkursam "Kultūrvēsturisko objektu saglabāšana". Savukārt 5.jūnijā tika saņemts Jēkabpils Romas katoļu draudzes pieteikums konkursam. Abi pieteikumi tika izskatīti un izvērtēti Kultūrvēsturisko objektu saglabāšanas vērtēšanas komisijā.

Izskatot pieteikumus, komisija secināja, ka tie abi atbilst nolikumā noteiktajām prasībām un virzīja jautājumu izskatīšanai domes sēdi, kur deputāti nobalsoja par atbalstu abiem minētajiem projektiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)