Banner 980x90

Plūdu situācija Daugavā pie Jēkabpils ceturto dienu saglabājas nemainīga

Daugavpils, 23.janv., LETA. Ūdens līmenim svārstoties ap 6,5 metru atzīmi, plūdu situācija Daugavā pie Jēkabpils jau ceturto dienu saglabājas nemainīga, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības inženieris Andris Štolceris.

Jēkabpils apkaimē Daugavā blīvējas vižņi, kas šajās dienās nav izkustējušies un nekāda apdraudējuma pagaidām arī nav. Taču, mainoties laika apstākļiem, arī situācija upē var mainīties, brīdināja Štolceris.

Augstā gruntsūdeņu līmeņa dēļ Jēkabpils apkaimes iedzīvotāji ir brīdināti uzmanīties no to lietošanas uzturā, Tāpat iedzīvotājiem jāņem vērā, ka augstā gruntsūdeņu līmeņa dēļ pagrabi un akas var pildīties ar ūdeni.

Iedzīvotāji, kam saistībā ar ūdenslīmeņa paaugstināšanos Daugavā ir nepieciešama palīdzība, aicināti sazināties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas dežūrdaļu pa tālruni 652 83888, dežūras nodrošinātas 24 stundas diennaktī.

Jau vēstīts, ka plūdu gadījumā Daugavā Jēkabpils apkaimē atbildīgie dienesti ir gatavo nodrošināt cilvēku evakuāciju no applūstošajām teritorijām, viņu izmitināšanu un ēdināšanu.

"No applūstošajām teritorijām evakuēto cilvēku izvešanai nepieciešamais transports ir darba kārtībā, viņu izmitināšana un ēdināšana var tikt nodrošināta vietējo mācību iestāžu sporta zālēs," skaidroja Štolceris.

Atbildīgās amatpersonas pastāvīgi seko situācijai Daugavā Jēkabpils apkaimē. Apvienotās Civilās aizsardzības komisija vajadzības gadījumā ir gatava sanākt pusstundas laikā, lai lemtu par rīcību plūdu gadījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)