Banner 980x90

Viesītes novada pašvaldība izstāsies no kooperatīva "Ritenis"

Rīga, 20.aug., LETA. Viesītes novada pašvaldība izstāsies no kooperatīvās sabiedrības "Ritenis", lēmusi novada dome.

Pašvaldībai Jēkabpils rajona Saukas pagasta lauksaimniecības tehnikas, mašīnu un citu darbarīku kopīgas lietošanas un apkopes kooperatīvās sabiedrībā "Ritenis" pieder 3688 pajas. Vienas pajas nominālvērtība sabiedrībā ir 7,11 eiro.

Kooperatīvo sabiedrību likums nosaka, ka par sabiedrības biedru var būt persona, kas izmanto sabiedrības pakalpojumus un atbilst statūtos noteiktajām prasībām. Savukārt pašvaldība faktiski neizmanto sabiedrības pakalpojumus, jo nenodarbojas ar saimniecisko darbību un neizmanto saražoto produkciju, tāpēc pieņemts lēmums no kooperatīva izstāties.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Riteņa" apgrozījums 2018.gadā bijis 357 268 eiro, bet peļņa sasniegusi 8892 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)