Banner 980x90

5 idejas Māmiņdienas pārsteigumam

Ar nelielu radošumu un iepriekšēju sagatavošanos arī karantīnas laikā iespējams iepriecināt mammu ar negaidītu pārsteigumu. Turklāt šī brīža apstākļos, kad lielāko daļu laika pavadām mājās, svētku noskaņojuma radīšana ir īpaši nozīmīga.

"Samsung" dalās idejās pārsteigumiem un aicina cilvēkus pateikties mammām arī sociālajos medijos, izmantojot tēmturi #PaldiesMammai.

Atbalsti mammas hobijus

Ne vienam vien ārkārtas situācija piespiedusi mainīt vai pielāgot esošos hobijus vai tieši otrādi – veicinājusi jaunu izzināšanu. Tāpēc mammu vari pārsteigt ar dāvanu, kas atbalstītu viņas pašreizējos vai palīdzētu attīstīt jaunus hobijus. Varbūt mammai vienmēr ir bijis sapnis par savu dārzu? Sper pirmo soli un uzdāvini mammai diedzēšanas komplektu, kas ļaus mājas apstākļos izaudzēt ne tikai gardus, bet arī veselīgus garšaugus. 

Uzņem skaistu fotogrāfiju

Apskatot bērnības fotoalbumu, iespējams, ievērosi, ka mamma visbiežāk ir bijusi tā, kura uzņem fotogrāfijas, atrodoties objektīva otrā pusē. Laiks pārmaiņām – māmiņdienā izcel mammu, iemūžinot viņu fotogrāfijā arī tad, ja fiziski neesiet blakus. Ar mūsdienīgām ierīcēm attālums nav šķērslis – tā, piemēram, ar jaunākajiem viedtālruņiem iespējams pietuvināt kadru pat par 100 reizēm, kas ļauj turpināt fotografēt arī fiziskās distancēšanās laikā. Latvijā, tāpat kā citviet pasaulē, popularitāti ieguvusi ideja fotografēt cilvēkus mājās no ārpuses, tādējādi ieturot droši distanci. Aicini arī savu mammu pienākt pie loga, apsēsties uz palodzes vai iznākt uz balkona, lai iemūžinātu īpašu kadru Māmiņdienā, kura noteikti paliks atmiņā – košākai bildei pirms tam pie durvīm atstāj mammas mīļākos ziedus.  

Iepazīstini mammu ar virtuālu kopā būšanu

Lai arī šobrīd nav iespējams doties kopīgos piedzīvojumos, ir iespējams atrast veidus, kā pavadīt laiku kopā virtuāli – šobrīd internetā bez maksas pieejamas izklaides iespējas teju katrai gaumei, atliek vien izvēlēties. Piemēram, ja mammai patīk gatavot, uzaicini viņu pievienoties virtuālai svētku kūkas cepšanai – ļaujies mammas knifiņiem, lai kūka abpus ekrāniem izdotos tieši viņas gaumē. Savukārt, ja ģimenē augstā vērtē ir kultūra, iepazīstini mammu ar iespējām virtuāli doties ekskursijā pa pasaules labākajiem mākslas muzejiem, pēc tam pārrunājot iespaidus.

Apkopo mammas mīļākās dziesmas

Apsveic mammu ar īpaši viņai izvēlētu dziesmu izlasi Spotify, YouTube vai jebkurā citā mūzikas straumēšanas vietnē, iekļaujot skaņdarbus arī no viņas bērnības un citiem dzīves notikumiem, piemēram, kāzām, izlaiduma u. c. Pievieno arī sev mīļas dziesmas, kas atgādina brīžus, kas pavadīti kopā ar mammu. Lai dāvana būtu vēl personalizētāka, pasniedz to kopā ar paša rakstītu vai virtuālu kartīti, kurā pastāsti, kāpēc izvēlējies tieši šīs dziesmas. Asociācijas ar konkrētiem notikumiem pagātnē palīdzēs vēlreiz izdzīvot pozitīvos mirkļus. Dziesmu izlasi noslēdz ar skaņdarbu kā solījumu, kas būs pirmā dziesma, ko klausīsities dienā, kad atkal varēsiet tikties.

Pasaki paldies mammai attālināti

Mamma noteikti novērtēs ikvienas pūles – vai tā būtu ar roku rakstīta paldies kartīte, telefonzvans vai izravēta dobe. Ja esat vairāki bērni, mazbērni vai mazmazbērni, ņemiet talkā viedtālruni, lai uzfilmētu katrs savu sveicienu, ko pēc tam salikt kopā vienā video, ko nosūtīt gan mammai, gan vecvecmammai. Neaizmirsti arī sociālos medijus, lai palepotos ar mammu, izmantojot tēmturi #PaldiesMammai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)