Banner 980x90

Ar oktobri likvidēs Liepu bibliotēku Jēkabpils novadā

Rīga, 12.sept., LETA. Jēkabpils novadā ar 1.oktobri, pievienojot Zasas bibliotēkai, tiks likvidēta Liepu bibliotēka, nolēmuši Jēkabpils novada domes deputāti.

Liepu bibliotēkas telpās pēc apvienošanas darbosies grāmatu izsniegšanas punkts. Novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Subatiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka tā darba laiks būs astoņas stundas nedēļā, bet 32 stundas bibliotekāre strādās Zasā.

Subatiņš pauda, ka pārmaiņas bijušas nepieciešamas, jo Liepu bibliotēkā ir maz lasītāju, taču vienlaikus viņš klāstīja, ka novadā ir viens no plašākajiem bibliotēku tīkliem Latvijā - uz apmēram 4500 iedzīvotāju to ir 11.

Pirms dome lēmusi par bibliotēku apvienošanu no amata pēc pašas iesnieguma atbrīvota Zasas bibliotēkas vadītāja Inese Grauze. Pašlaik viņas pienākumus pilda Liepu bibliotēkas vadītāja Ināra Valaine, kura no 1.oktobra būs apvienotās Zasas bibliotēkas vadītāja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)