Banner 980x90

Atrodi savu iedvesmu Jēkabpils sludinājumos un reklāmās

Viena no deviņām Latvijas Republikas nozīmes pilsētām. Vieta, kas stāv Daugavas labajā krastā un izveidojusies līdzās Krustpils pilij. Tā gan ir mazākā no Republikas nozīmes pilsētām, tomēr tai ir pietiekami daudz ievērības cienīgu lietu un sasniegumu, kas ļauj tai izcelties uz citu līdzās esošu pilsētu fona. Jēkabpilī ir ne vien dzimuši daudzi ievērojami cilvēki, bet tā ir nozīmīga arī vēsturiskās apbūves dēļ.

Pašiem savi laikraksti
Jēkabpils ir viena no vietām, kur darbojas veselas trīs laikrakstu redakcijas – reklāma Jēkabpilī ir ar plašām iespējām. Piemēram, "Jaunais Vēstnesis" ir viens no vecākajiem Latvijā iznākošajiem laikrakstiem. Tas ir rajona neatkarīgais laikraksts, kurā tiek atainoti galvenie notikumi un jaunumi. "Brīvā Daugava" ir novada laikraksts, kas dibināts 1940. gadā un aizvien iznāk trīs reizes nedēļā, apvienojot gan Jēkabpils svarīgākos jaunums, gan notikumus, kas risinājušies Krustpils teritorijā. 

Iedzīvotāji bez maksas var saņemt arī tādus laikrakstus kā "Jēkabpils Vēstis", "Ceturtdiena". Žurnālu "Vērīgs" visi deklarētie iedzīvotāji saņem savās pastkastītēs. Ja ar to šķiet par maz, Jēkabpilī atrodas arī "Vidusdaugavas televīzija", kā arī radio studija "Radio 1", kas raida 107.0 FM diapazonā 24 stundas diennaktī. Rajonā dzirdams arī "Divu Krastu radio".

Jaunākajai paaudzei, protams, patīk meklēt lietas internetā, tāpēc arī informāciju var atrast portālā "Jēkabpils laiks". Sludinājumi Jēkabpilī par konkrētiem piedāvājumiem ir visērtāk atrodami portālā dalder.lv, kur Jēkabpilij ir pašai sava sadaļa. Tajā atradīsiet visu – sākot no vakancēm, beidzot ar mājražotāju veikumiem. 

Mākslas pārņemtā pilsēta 
Pilsēta ir mākslas pilna, un tā redzama ik uz stūra ne vien skaistajās veclaicīgajās ēkās, bet arī mākslas galerijās un muzejos, ar ko sastapsies ik uz stūra. Krustpilī ir atrodams Jēkabpils vēstures muzejs, kā arī tā brīvdabas daļa "Sēļu sēta", kas atrodas starp diviem vēsturiski nozīmīgiem objektiem – Hikšteina un Kena parkiem. Ja seko līdz reklāmai Jēkabpilī, zināsi, ka, savlaicīgi piesakoties, iespējams apskatīt arī ievērojamā keramiķa Andreja Pormaļa memoriālo muzeju, kas atrodas uz viņa vārdā nosauktas ielas. Ēkā iespējams apskatīt viņa darbnīcu, unikālu keramikas ekspozīciju, ko darinājis mākslinieks, kā arī viņa veidotu kamīnu. 

Īpašiem mākslas mīļotājiem iespējams apmeklēt mākslas galeriju "Pie Sīpolnieka", kas atrodas ērģelnieka Pētera Sīpolnieka memoriālajā mājā. Jēkabpils vēsturiskā centra neapdzīvoto ēku logos Brīvības un Pasta ielas garumā redzama lielākā brīvdabas mākslas galerija, kurā kopumā izvietoti 33 akrila krāsas tehnikā gleznoti darbi. Visu darbu autori ir novadnieki, kā arī mākslas skolas audzēkņi un skolotāji. Tā ir unikāla izstāde, kādu nekur citur redzēt nebūs iespējams. 

Ieskaties sludinājumos dalder.lv un uzzini arī par neskaitāmajām tūrisma un apskates vietām, kas atrodas Jēkabpilī un tās apkaimē. Šeit būs ko darīt visu cauru gadu, jo bez parkiem, muzejiem, baznīcām un muižām šeit ir arī vairākas ūdenskrātuves, kurās būs patīkami atpūsties, jo tās ieguvušas Zilā karoga statusu. Meža parkā atrodas arī veselības taka, kas visiem interesentiem sniegs iespēju atgūt spēkus un izkāpt no rutīnas. Ja vel neesi atradis, kur pavadīt brīvdienas, dodies uz Jēkabpili!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)