Banner 980x90

Jēkabpilī paaugstina pirmsskolas pedagogu darba algas likmi

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Jēkabpils pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti pieņēmuši lēmumu no šī gada 1.septembra Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem noteikt zemāko mēneša darba algas likmi 680 eiro par 40 darba stundām nedēļā.

Kā informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa, pedagogu darba algu katru gadu nosaka izglītības iestādes vadītājs, veicot tarifikāciju ar 1.septembri un 1.janvāri. Tarifikācijā tiek norādīta katra pedagoga darba slodze.

Izvērtējot pirmsskolas izglītības iestāžu darba laiku, veicot pārrunas ar to vadītājām un izanalizējot pilsētas budžeta iespējas, plānots arī 2016./2017.mācību gadā, tāpat kā līdz šim, tarificēt 30 stundas nedēļā.

Izmaiņas ir saistītas ar šī gada 5.jūlijā pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem "Pedagogu darba samaksas noteikumi", kas stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir veikusi aprēķinu par nepieciešamo papildu finansējumu 2016.gada pašvaldības budžetā, lai nodrošinātu plānoto izmaiņu ieviešanu. Nepieciešamā papildu finansējuma apjoms ir aptuveni 14 000 eiro. Aprēķins tika veikts, ņemot vērā valsts mērķdotācijas apjomu pedagogu darba samaksai, kas noteikta likumā "Par valsts budžetu 2016.gadam" laika periodam no 1.janvāra līdz 31.augustam. Taču tas tiks precizēts, kad būs zināms valsts mērķdotācijas apjoms laika periodam no 1.septembra līdz 31.decembrim.

"Pedagogu darba slodze, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei pirmsskolas izglītības iestādes pedagogam, ir 40 darba stundas nedēļā, tai skaitā 36 darba stundas ar izglītojamiem un četras darba stundas - sagatavošanās nodarbību vadīšanai.

Pedagogu darba samaksas noteikumu 43.punkts paredz, ka pirmsskolas izglītības pedagogu zemākā mēneša darba algas likme no 2016.gada 1.septembra ir 620 eiro. Izglītības iestāžu dibinātāji pirmsskolas izglītības pedagogu zemāko mēneša darba algas likmi atbilstoši šo noteikumu 1.pielikumam nodrošina līdz 2017.gada 1.septembrim. Pašvaldības, kuras nevar nodrošināt minēto zemāko mēneša darba algas likmi, no 2016.gada 1.septembra nodrošina pirmsskolas izglītības pedagogu, izņemot bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbinātos pirmsskolas izglītības pedagogus, zemāko mēneša darba algas likmi ne mazāku par 560 eiro, bet no 2018.gada 1.septembra - 680 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)