Banner 980x90

Jēkabpilī piedāvā bez maksas izvest kritušās koku lapas

Rīga, 3.sept., LETA. Jēkabpils iedzīvotājiem un juridiskajām personām rudenī ir iespēja bez maksas izvest kritušās koku lapas un citus bioloģiski noārdāmos dārza un parka atkritumus, aģentūru LETA informēja SIA "Jēkabpils pakalpojumi".

Pakalpojuma ērtākai nodrošināšanai tiek izsniegti viena kubikmetra biomasas maisi. Lai tos saņemtu, iedzīvotājam jādodas uz "Jēkabpils pakalpojumu" biroju Zemgales ielā 24/1 un jāiemaksā drošības nauda - desmit eiro par maisu. Drošības nauda tiks atmaksāta, kad maiss pēc lietošanas, bez bojājumiem, tiks nodots atpakaļ atkritumu apsaimniekotājam.

Maisos drīkst mest tikai augus, puķes, zāli, koku lapas, kritušos ābolus, skaidas, sīkus zarus un citu zaļo masu. Aizliegts mest citus atkritumus - plastmasas pudeles, stikla taru, šīferi, akmeņus, būvgružus, makulatūru.

Maisa novietošanai jāizraugās ērti pieejama vieta, kur nav traucēta atkritumu savākšanas automašīnas piekļuve. Kad maiss piepildīts, jāpiesaka tā izvešana.

Iepriekšējos gados iedzīvotāju atsaucība pakalpojuma izmantošanā bijusi liela - 2017.gadā to izmantoja vairāk nekā 100 klienti, bet pērn vairāk nekā 150 klienti. 

Savāktie bioloģiskie atkritumi tiks nogādāti sadzīves atkritumu poligona "Dziļā vāda" komposta laukumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)