Banner 980x90

Jēkabpilī veidos koka skulptūras seno rotaļlietu veidolā

Rīga, 1.aug., LETA. Jēkabpils Mežaparkā, īstenojot Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektu, tiks veidotas koka skulptūras seno rotaļlietu veidolā, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Projekta "Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā" īstenošana Jēkabpilī paredz organizēt 12 starppaaudžu iedzīvotāju tikšanās "Vēsturiskās otrdienas", lai apzinātu un pārmantotu vietējo nemateriālo kultūras mantojumu, izveidot astoņus stāstus par svētku svinēšanas tradīcijām, kurus "Runājošajā stendā" stāstīs izvēlēts personāžs.

Savukārt 2020.gadā plānots rīkot starptautisku koktēlniecības plenēru, kura noslēgumā Jēkabpils Mežaparkā tiks atklātas sešas koka skulptūras-senās rotaļlietas. Paredzēts arī starptautisks tautas mūzikas instrumentu festivāls un gadatirgus, jaunu tehnoloģiju iegāde ekspozīciju izveidei Krustpils pilī.

Vairākas aktivitātes būs vērstas uz visu projekta partneru kultūras un tūrisma profesionāļu zināšanu papildināšanu, tūrisma maršrutu izstrādi un popularizēšanu starptautiskās izstādēs Rīgā, Viļņā un Minskā.

Jau vēstīts, ka vairākas Zemgales pašvaldības sadarbībā ar Lietuvas un Baltkrievijas kolēģiem īstenos projektu "Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā", kas paredz arī jaunu tūrisma maršrutu radīšanu.

Projekta vadošais partneris ir Zemgales plānošanas reģions, bet īstenošanā iesaistīts arī Polockas rajona izpildkomitejas Sporta un tūrisma departaments, Viļņas rajona pašvaldības administrācija un Roķišķu Reģionālais muzejs, kā arī Neretas novada un Jēkabpils pašvaldība.

Ieceres ieviesēji organizēs dažādu paaudžu iedzīvotāju tikšanās, lai apzinātu un pārmantotu vietējo nemateriālo kultūras mantojumu, rīkos starptautiskus seminārus, plenērus, festivālus un meistarklases, kā arī amatnieku, uzņēmēju un dizaineru sadarbības radošo darbnīcu. Vēl vairākas aktivitātes būs vērstas uz kultūras un tūrismaprofesionāļu zināšanu papildināšanu, trīs tūrisma maršrutu izstrādi un popularizēšanu starptautiskās izstādēs un žurnālistu vizītēs, mārketinga pasākumu ieviešanu un kultūras tūrisma objektu infrastruktūras uzlabošanu.

Projekta ieviešana ilgs aptuveni divus gadus, līdz 2021.gada maijam un tā kopējais finansējums ir 1 031 591 eiro, tostarp Eiropas Savienības finansējums 928 432 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)