Banner 980x90

Jēkabpils novadā plāno ieguldīt 49 095 eiro Aleksandra Grīna parka attīstībā

Rīga, 18.jūl., LETA. Jēkabpils novada pašvaldība ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu plāno īstenot 49 095 eiro vērto rakstnieka Aleksandra Grīna parka labiekārtošanas projektu, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Projekta īstenošanas gaitā plānots rakstnieka Grīna parkā uzstādīt vides dizaina elementus - trijstūri ar latvju zīmēm, trīs strēlnieku siluetus, kas simbolizēs darbu "Dvēseļu putenis", apaļu dārza arku kā darba "Nameja gredzens" simbolu. Tāpat paredzēta skulptūra "Saderinātie", kā arī lāča silueta ar lāča ķepas nospieduma izveide kā veltījums darbam "Zemes atjaunotāji" un grants gājēju celiņa izbūve.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 49 095 eiro apmērā, no tām ELFLA atbalsta apmērs ir 90% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām - 27 000 eiro.

Novada pašvaldības sniegtā informācija liecina, ka parka teritorijā ir uzstādīta piemiņas plāksne, informatīvais stends un ierīkota veselības taka. Tuvumā esošajā doktorāta ēkā izveidota arī rakstniekam veltīta piemiņas istaba.

Savukārt 2014.gadā uzstādīta rakstnieka parka zīme, kuras autors ir koktēlnieks Dainis Vecums no Zasas. Zīmes zobena forma ir izvēlēta par godu rakstnieka patriotiskajiem darbiem par tēvijas aizstāvēšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)