Banner 980x90

Jēkabpils pašvaldība iecerējusi ieguldīt 1,5 miljonus eiro Krustpils pils atjaunošanā

Rīga, 14.maijs, LETA. Jēkabpils pašvaldība atbalsta saņemšanas gadījumā ieguldīs 1,5 miljonus eiro Krustpils pils korpusa atjaunošanā un jaunu pakalpojumu radīšanā, lēmusi pilsētas dome.

Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūrvēsturisko mantojumu, piedāvājot jaunradītus pakalpojumus Krustpils pils C korpusā, bijušajā klētī, teritorijā pie bijušās smēdes un Amatu mājā.

Ja pašvaldība saņems Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, paredzēts veikt Krustpils pils C korpusa, bijušās klēts un bijušās smēdes atjaunošanu. Taps arī Amatu māja, kuras telpās tiks iekārtota ekspozīcija par amatniecības tradīcijām Sēlijā. Pašvaldība vēlas arī iekārtot ekspozīciju "Muižas virtuve" un ekspozīciju par ceļošanas vēsturi Jēkabpilī, aprīkot telpas izglītojošo programmu nodarbībām un veikt citas darbības tūrisma pakalpojumu piedāvājuma paplašināšanā.

Projekta indikatīvās kopējās izmaksas ir 1 500 000 eiro, no kurām ERAF līdzfinansējums ir 938 716 eiro, valsts budžeta dotācija 140 321 eiro, pašvaldības finansējums 420 963 eiro. Projekta atbalstīšanas gadījumā pašvaldība līdzekļus ieceres īstenošanai aizņemsies Valsts kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)