Banner 980x90

Jēkabpils pašvaldība sākusi īrnieku informēšanu par iespēju izpirkt dzīvokli

Rīga, 21.aug., LETA. Jēkabpils pašvaldība ir sākusi dzīvokļu īrnieku, kuriem ir tiesības izpirkt savu dzīvokli par naudu, informēšanu par šādu iespēju, nosūtot informatīvas vēstules katram īrniekam individuāli, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Privatizācijas procesa gaitā iedzīvotājiem bija iespēja privatizēt savus dzīvokļus, taču ne visi to izdarīja, un daļa dzīvokļu palika pašvaldības īpašumā. Uz augusta sākumu Jēkabpilī nebija privatizēti vairāk nekā 2100 dzīvokļu.

Daļai īrnieku joprojām ir tiesības ierosināt pašvaldībai piederošā dzīvokļa, kuru tās īrē no pašvaldības, atsavināšanu. Pašvaldībā uzsvēra, ka tikai dzīvokļa iegūšana īpašumā dod tiesības dzīvokli pārdot, dāvināt, kā arī atstāt mantojumā. Turklāt tikai dzīvokļa īpašniekam ir tiesības pilntiesīgi piedalīties mājas apsaimniekošanā, lemt par apsaimniekošanas maksas noteikšanu, mājas uzkrājuma izmantošanu, balsot kopsapulcēs par darbībām mājas kopīpašuma daļā. Par neprivatizētiem dzīvokļiem šos lēmumus pieņem pašvaldība.

Tie iedzīvotāji, kas vēlas izmantot savas tiesības un dzīvokli izpirkt, aicināti vērsties pašvaldībā. Vienlaikus pašvaldībā pauda, ka atsavināšanas process ir samērā ilgstošs un var aizņemt līdz pusgadam. Pašvaldība piedāvā arī iespēju slēgt pirkuma līgumu uz laiku līdz pieciem gadiem, samaksu par dzīvokli veicot pakāpeniski.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)