Banner 980x90

Kompānijas "Ošukalns" apgrozījums pērn pieauga par 35,5%

Rīga, 11.sept., LETA. Mežizstrādes, kokapstrādes un ceļu būves uzņēmums "Ošukalns" pagājušajā gadā strādāja ar 35,385 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 35,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi - līdz 1,397 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka tostarp "Ošukalns" ieņēmumi no mežistrādes pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2016.gadu palielinājās par 34% saistībā ar kokmateriālu cenu kāpumu, savukārt ieņēmumi no ceļu būves pieauga par 71,8%, jo kompānija aktīvi piedalījās publiskajos iepirkumos.

"Ošukalns" ieņēmumi no mežistrādes 2017.gadā sasniedza 12,195 miljonus eiro, ieņēmumi no ceļu un maģistrāļu būvniecības - 10,999 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi no zāģēšanas, ēvelēšanas un impregnēšanas veidoja 7,396 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 3,7% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Kompānijas vadība atzīmē, ka ceļu būvi, mežistrādi un kokapstrādi pagājušajā gadā nelabvēlīgi ietekmēja laika apstākļi - ilgstošais un intensīvais lietus 2017.gada vasaras beigās un rudenī. Vienlaikus lietaino laika apstākļu dēļ pērn būtiski pieauga šķeldas cena, jo saistībā ar pieprasījuma kāpumu bija problēmas sagādāt šķeldas ražošanas izejmateriālus pietiekamā apmērā.

"Ošukalns" vadība atzīmē, ka kompānija turpinās strādāt pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, kā arī meklēs jaunus partnerus un realizācijas tirgus.

2016.gadā "Ošukalns" strādāja ar 26,123 miljonu eiro apgrozījumu un 663 463 eiro peļņu.

"Ošukalna" galvenie darbības virzieni ir kokapstrāde, mežizstrāde, ceļu būve, siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, automobiļu rezerves daļu un piederumu mazumtirdzniecība, automobiļu apkope un remonts, karjeru izstrāde un darījumi ar nekustamajiem īpašumiem. Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 18 504 eiro. Kompānija vienādās daļās pieder Aldim Bukam, Ivaram Dāboliņam un Aigaram Nitišam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)