Banner 980x90

Kur iegūt naudu jauna vai lietota motocikla iegādei?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vasara, saule, pludmale un mūžīgā brīvība. Un motocikli. Tieši vasarai vislabāk piestāv šie dinamiskie un aizraujošie transportlīdzekļi. Lieli vai mazi, ātri vai retro – vienaldzīgo nav! Siltajam laikam turpinoties, ir vērts padomāt par šī transportlīdzekļa ieviešanu savā dzīvē! Kāpēc un kā to izdarīt? Lasiet tālāk!

5 svarīgi iemesli motocikla iegādei
Mobilitāte. Motocikls sniedz vislielāko kustības brīvību gan pilsētā, gan laukos! Ar to var iebraukt pat visšaurākajos meža celiņos, lai atrastu visgardākās ogas, lielākās sēnes un resnākos lāčus. Un ar to dinamiski var izlavierēt starp pilsētas sastrēguma džungļiem, lai ātrāk par citiem nokļūtu savā galamērķī.
Nekādu stāvvietu problēmu. Motocikli ir nelieli. Un tas nozīmē, ka tiem nevajag pilnu vietu, lai noliktu stāvēšanai uz īsāku vai garāku brīdi. Mazākos eksemplārus var atstāt pat uz ietves, lai ātri nokārtotu savus ikdienas darbiņus!
Pieejama cena. Tā kā motocikls ir mazāks nekā auto, arī cena tam attiecīgi ir daudz patīkamāka (no dažiem simtiem līdz dažiem tūkstošiem par lietotu). Pat ja nepieciešams aizdevums motocikla iegādei, mēneša maksājums par šo nebūt ne dārgo pirkumu būs samērīgs. Arī degvielas patēriņš ir daudz jo daudz mazāks.
Ērtības. Kaut arī šķiet, ka motocikls, lai arī kompakts un mobils, nav tik ērts pārvietošanās veids kā automašīna, tā gluži nav. Motocikla ērtības daudz neatpaliek no tām, ko var baudīt automašīnā – ķiveres austiņās var klausīties radio, iebūvētajā displejā var sekot līdzi maršrutam, savukārt gaisa plūsmas nodrošinās patīkamu komfortu.
Savs īpašums. Automašīnas uzturēšanas izmaksas un neērtības ir daudz augstākas. Savukārt motocikls — savs transportlīdzeklis, kuram nevajag plašu garāžu, pārmērīgi dārgu apdrošināšanu vai salona gaisa atsvaidzināšanas eglīti.
Bonus iemesls! Piederība moču brālībai. Motociklisti ir neviennozīmīgi vērtēta satiksmes dalībnieku daļa, taču tikai paši motobraucēji apzinās, cik lieliska ir šo mobilo spēkratu sniegtā brīvība.

Kā iegūt motociklu savā īpašumā?
Pirmais, ar ko jāsāk – jāpārskata savi ikdienas paradumi un gaitas. Ja ikdienā pārsvarā sanāk pārvietoties ar sabiedrisko transportu, tad motocikls noteikti sniegs būtisku laika ietaupījumu – mazāk sastrēgumos pavadīta laika, lielāka kustības brīvība. Ja ikdienas transportlīdzeklis ir auto, tad ir svarīgi sev pajautāt – vai tiešām ir nepieciešamas trīs četras pasažieru vietas un bagāžas nodalījums? Vai tas tiek intensīvi izmantots? Motocikliem ir savi kravas nodalījumi, kuros var savietot visu ikdienā nepieciešamu un ikdienas pirkumus. Tērēt degvielu automašīnā vērts ir vien tad, ja tiešām tiek pārvadāti pasažieri vai lielas kravas.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Vadītāja apliecība
Atcerieties – motociklus, kuru dzinēja tilpums nepārsniedz 125 cc, drīkst vadīt ar B kategorijas vadītāja apliecību. Ja ir vēlēšanās stūrēt jaudīgāku ierīci – A kategorijas iegūšana ir pavisam vienkārša.

Modeļi
Motocikli nav tika Yamaha un Harley-Davidson. Patiesībā klāsts un cenu diapazons ir ārkārtīgi plašs – sākot no nostalģiski pukšķošām vespām līdz milzu lielceļa kuģiem.

Cenas
Jauno motociklu cenu diapazons ir ārkārtīgi plašs – no ekskluzīviem un dārgiem aksesuāriem līdz vienkāršiem lētiem bezzīmola rūcējiem, taču nav tā, ka vienīgā iespēja būtu tikai jauni motocikli no salona. Tirgū pieejami arī lietoti braucamrīki. Lietoti motocikli cenas ziņā būs pat vēl pieejamāki – piemēram, lietoti Yamaha motocikli sludinājumu portālā ir pieejami pa nieka pāris tūkstošiem eiro un pat lētāk! Ja pietrūkst līdzekļu pirmajai iemaksai vai lietota motocikla iegādei, Credit24 aizdevums motocikla iegādei šo problēmu zibenīgi un ērti atrisinās.

Kāpēc aizdevums motocikla iegādei ir laba doma?
Dzīve pēc motocikla ir pilnīgi cita dzīve – ātrums, mobilitāte un iespējas, ko tas sniedz! It īpaši vasarā. Un nav nozīmes, vai tā ir maza Vespa vai jaudīgs 1800 cm3 spēkrats. Ir vērts nedaudz iekrāt un iegādāties šo nebūt ne dārgo lielisko transportlīdzekli. Ja savu līdzekļu nepietiek, aizdevums motocikla iegādei palīdzēs sapni par dinamiku īstenot.

Ielūkojieties vietnē Credit24.lv un piesakieties jau tūlīt! Atcerieties aizņemties atbildīgi un izvērtēt savas iespējas aizdevumu laikus atmaksāt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)