Banner 980x90

LBL sezonu "lūši" atklās izbraukumā pret BK "Ventspils"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pēc krāšņās BK "Jēkabpils" sezonas atklāšanas pienācis laiks arī pirmajām oficiālajām spēlēm "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā. Šosezon pirmo regulārā turnīra spēli jēkabpilieši aizvadīs trešdien, 28.septembrī, izbraukumā pret pērnās sezonas bronzas komandu BK "Ventspils".

Kā pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informēja basketbola komandas pārstāvji, mača sākums plkst.19.00.

"Jēkabpils" komandai pagājušajā sezonā pietrūka vienas uzvaras līdz iekļūšanai izslēgšanas spēlēs. Šogad, domājot par laicīgu gatavošanos un pilnvērtīgu darbu pirmssezonā, komandas komplektēšana tika iesākta jau pašā vasaras sākumā, un pirmos treniņus augusta sākumā "lūši" jau iesāka pilnā, divpadsmit vīru sastāvā.

Interesanti, ka deviņi no tiem jau iepriekš ir spēlējuši "Jēkabpils" rindās un tikai trīs ir "jauniņie" – ASV piecus gadus studējušais Artūrs Vītiņš, Igaunijā divas sezonas pavadījušais Roberts Stumbris un "Liepāja/Triobet" rindās spēlējušais ogrēnietis Jānis Antrops. Līdz šim četras sezonas Jēkabpils krāsas ir aizstāvējis Rinalds Sirsniņš un Oskars Virsis, trīs sezonas – Pāvels Veselovs, divas – Jurijs Aleksejevs un Mikus Sokolovs, pa vienai sezonai – Kristaps Miglinieks, Renārs Magone, Andrejs Šeļakovs, un Edgars Štelmahers. Pirmo reizi treneru sastāvā ir galvenā trenera palīgs Gunārs Gailītis, savukārt galvenais treneris Rūdolfs Rozītis asistenta lomā kopā ar Edmundu Valeiko 2014./2015.gada sezonā aizveda "lūšus" līdz kluba otrai bronzas medaļai Latvijas līgā.

Arī "lūšu" pirmie pretinieki – BK "Ventspils" piedzīvojuši pārmaiņas sastāvā. Komandas pieteikumā atrodami četri leģionāri, no tiem trīs ir jauni spēlētāji: senegālietis Šeiks Mbodžs, lietuvietis Edgars Žeļonis un jau agrāk Ventspilī spēlējušais amerikānis Folarins Kempbels. Klubam pievienojies Ronalds Zaķis, Aigars Šķēle, Toms Leimanis, Māris Ziediņš, kā arī "lūšu" sastāvā pabijušais Rihards Kuksiks. No iepriekšējās sezonas sastāva palicis amerikānis Villijs Dīns, Rihards Lomažs, Andrejs Gražulis, Artis Ate, Kristaps Janičenoks un Māris Gulbis. Treneru korpuss nav mainījis – galvenais arī šajā sezonā būs Kārlis Muižnieks, asistenti – Gints Fogels un Māris Bružiks.

Ne velti jēkabpilieši komandu izveidoja tik laicīgi – pirmssezonā aizvadīts rūpīgs treniņprocess un pārdomāts pārbaudes spēļu cikls. Komandu raksturo stabils un līdzvērtīgs sastāvs, lielākā daļa spēlētāju kopā aizvadījuši ne vienu vien sezonu, un komandas gars ir vienots un spēcīgs. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)