Banner 980x90

Moderna un funkcionāla virtuves virsma no mākslīgā akmens

Virtuve – tā ir telpa ne tikai ēdiena gatavošanai un maltīšu baudīšanai. Ikdienā virtuve, iespējams, ir viena no funkcionālākajām telpām, jo tā kļūst gan par mājas biroju, gan vietu mācību un studiju darbam, gan kalpo ciemiņu uzņemšanai. It īpaši šādas funkcijas ir virtuvēm, kuras atrodas atvērta tipa mājokļos, jo nav stingra zonu sadalījuma ar sienām un durvīm. Tāpēc, veidojot virtuves interjeru, vēlams ņemt vērā, ka ikdienā šai telpai būs plašs pielietojums.

Mūsdienīgās virtuvēs, kuras pēc vajadzības var pildīt dažādas funkcijas, lieliski iederēsies virtuves virsmas no mākslīgā akmens. Šo virsmu īpašības spēs apmierināt pat pašas augstākās kvalitātes, estētikas un funkcionalitātes prasības.

Mākslīgais akmens – gaumīgs, patīkams un viegli kopjams
Mākslīgais akmens pamatoti kļuvis par vienu no šobrīd ļoti iecienītiem materiāliem, ko plaši izmanto dažādu telpu interjerā – virtuvēs, vannasistabās, viesmīlības jomā, birojos un pat medicīnā. Iemesls tam ir mākslīgā akmens spēja nodrošināt gan lieliskas vizuālās, gan tehniskās īpašības. 

Augsta izturība pret nolietojumu
Mākslīgais akmens izceļas ar izturību pret intensīvu ikdienas nolietojumu, tāpēc tā ir laba izvēle zonām, kurās visu laiku notiek darbība. Virtuves virsmas (lete, virsma izlietnes zonā, galds u.c.) noteikti iekļaujas šajā kategorijā. Izvēloties virtuves virsmas no mākslīgā akmens, nebūs jāsatraucas par nejaušiem bojājumiem, jo šis materiāls sevi ir pierādījis daudzos komerciālos objektos, kur bez apstājas notiek intensīvs darbs, tāpēc tā būs droša izvēle jebkurai mājas virtuvei.

Monolīta un neporaina tekstūra
Mākslīgais akmens ir kompozītmateriāls, kas izgatavots uz akrila bāzes. No tā ražotie izstrādājumi ir monolīti un blīvi, tāpēc tiem ir augsta izturība pret jebkuriem šķidrumiem un vielām, nekas neuzsūcas un nebojā materiālu. Virtuvē tas ir ļoti būtiski, jo mitrums tajā ir ierasta lieta. Varat arī būt droši, ka uz šī materiāla neveidosies pelējums. Arī izgatavojot liela izmēra izstrādājumus, tiek saglabāts monolītums, šuvju vietas vispār nav manāmas, tajās nekrājas netīrumi un neveidojas baktērijas.

Viegla kopšana un higiēniskums
Iepriekš minētās īpašības panāk, ka virtuves virsmas no šī materiāla ir ļoti viegli kopt un uzturēt higiēniskas, jo tīrīšanai pietiek ar jebkuriem ikdienā izmantojamiem līdzekļiem. Nekas nav jāberž un jātīra ar speciāliem līdzekļiem. Tīrīšana būs ātra un bez piepūles. To īpaši novērtēs ģimenes ar maziem bērniem, jo ikdiena šajās mājās lielākoties paiet virtuves zonā, jo daudz jāgatavo, kā arī bērni paši apgūst galda prasmes. Protams, ja virtuves virsmas izmanto arī darbam un mācībām, tad tīrība un higiēniskums ir ļoti būtisks aspekts.

Grezns un izsmalcināts izskats gadiem
Izturība un monolītums mākslīgo akmens padara par ilgmūžīgu materiālu. Šādas virtuves virsmas gadiem saglabās savu izsmalcināto un grezno izskatu. Veidojot savā mājoklī interjeru, ko nevajadzēs mainīt un atjaunot jau pēc neilga laika, mākslīgais akmens būs ļoti praktiska un tālredzīga izvēle. Tomēr vajadzības gadījumā arī atjaunot šīs virsmas nebūs sarežģīti.

Nebeidzamas dizaina un izmēru iespējas
Neskatoties uz daudzajām jau pieminētajām mākslīgā akmens īpašībām, viena no vērtīgākajām ir iespēja īstenot jebkuras dizaina idejas un pielāgot izstrādājumu telpas specifikai, izmēriem, lietotāju gaumei.

Virtuves virsmas no mākslīgā akmens var izgatavot jebkurā izmērā, formā un dizainā. Materiāla krāsu un faktūru klāsts ir ļoti plašs. Iespējams virsmu pielāgot jau esošajam interjeram, kā arī ar šī materiāla palīdzību radīt pilnīgi jaunus un modernus dizaina risinājumus. 

Virsmu izgatavošana notiek pēc individuāliem mēriem, pielāgojoties katrai telpai līdz sīkākajai niansei. Tas ļauj gan paslēpt defektus, gan radīt tādu virsmas funkcionalitāti, kāda aktuāla tieši šī mājokļa iemītniekiem. Piemēram, var izvēlēties pagarinātu vai transformējamu virsmu, lai iegūtu papildu vietu. Var izveidot virsmu kā leti, kas sadala telpu. Virtuves virsma arī var ieņemt "salas" formu un kļūt par daudzfunkcionālu objektu mājoklī. 

Mākslīgais akmens arī lieliski savienojams ar citiem materiāliem, tāpēc dizaina iespējas ir vēl plašākas. Virsmās var iekļaut koka, metāla vai stikla elementus, radot gaumīgus un oriģinālus izstrādājumus, kas ikvienu virtuvi padarīs īpaši elegantu un skaistu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)