Banner 980x90

Nākamgad internātskolu uzturēšanu vēl daļēji finansēs no valsts budžeta

Rīga, 22.nov., LETA. Nākamgad internātskolu uzturēšanu vēl daļējai iecerēts finansēt no valsts budžeta.

Saeimas šodien pieņemtie grozījumi Izglītības likumā paredz, ka jaunu internātskolu dibināšana no 2018.gada 1.janvāra nebūs atļauta. Internātskolas, kas nodibinātas līdz minētajam datumam, būs tiesīgas turpināt savu darbību līdz 2019.gada 31.jūlijam.

Pašvaldības, kuru padotībā ir internātskolas, līdz 2018.gada 30.jūnijam būs jāpieņem lēmums, kas paredz internātskolu likvidācijas, reorganizācijas vai iekšējās reorganizācijas pabeigšanu līdz 2019.gada 31.jūlijam, paredzot izglītojamo tiesības turpināt izglītības ieguvi attiecīgās pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs pēc internātskolas darbības izbeigšanas.

Nākamā gada budžetā viens no priekšlikumiem paredz 2 402 219 eiro piešķiršanu pašvaldību dibināto internātskolu uzturēšanas izdevumu daļēju izdevumu segšanai 2018.gadā. Saeima par šo priekšlikumu vēl lems.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)