Banner 980x90

Pirmajā sezonas mačā BK "Jēkabpils" piekāpjas ventspilniekiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 28.septembrī, ar BK "Jēkabpils" un BK "Ventspils" maču Olimpiskajā centrā "Ventspils" sākās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunā sezona. Spēlē "lūši" atzina ventspilnieku pārākumu ar rezultātu 70:91. Rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās ar 14 punktiem bija Jānis Antrops.

Kā pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informēja BK "Jēkabpils"sabiedrisko attiecību pārstāve Lāsma Irša, jauno "OlyBet" LBL sezonu ar precīzu tālmetienu atklāja jēkabpilietis Jurijs Aleksejevs. Lielāko daļu pirmās ceturtdaļas BK "Jēkabpils" turējās vadībā, spēles sestajā minūtē pat sasniedzot sešu punktu pārsvaru. Tomēr ceturtdaļas izskaņā Toms Leimanis un Rihards Kuksiks trāpīja katrs pa tālmetienam un pirmās 10 šīs sezonas minūtes noslēdzās ar rezultātu 19:19 ventspilnieku labā.

Otrā ceturtdaļa iesākās jau agresīvākā noskaņojumā. Ventspilnieki aši sasniedza desmit punktu pārsvaru (20:30), bet jēkabpilieši atbildēja ar trīs veiksmīgiem tālmetieniem – diviem Roberta Stumbra un vienu Jāņa Antropa izpildījumā, kas samazināja deficītu līdz diviem punktiem (32:34). Tomēr pieļautās kļūdas liedza "lūšiem" noturēt panākto, un pirmais puslaiks noslēdzās ar mājinieku pārsvaru – 36:44.

Ja pirmajā puslaikā spēki zem groziem bija līdzvērtīgi, tad trešajā spēles nogrieznī mājinieki izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet "lūšu" kontā vien piecas. Ventspilnieki veiksmīgi izmantoja iegūtās iespējas doties ātros uzbrukumos un trešajā ceturtdaļā palielināja savu pārsvaru līdz 22 punktiem – 52:74.

Pēdējās desmit minūtes jēkabpiliešiem sadeldēt iekrāto deficītu neizdevās. Pirmajā "OlyBet" LBL spēlē "lūši" atzina ventspilnieku pārākumu ar rezultātu 70:91.

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis norāda uz pieļautajām kļūdām: "Divās ar pusi minūtēs trešajā ceturtdaļā pieļāvām neattaisnojamas, rupjas kļūdas aizsardzībā, kas pagrieza spēli par labu mājiniekiem. Emocijas un pārliecība pārgāja viņu pusē, un viņi pārņēma spēles kontroli līdz pat mača beigām. Neapmierināja arī cīņa par bumbām, jo mēs esam augumā liela komanda. Tomēr jāatzīmē, ka daudzas lietas, ko mēs bijām gatavojuši pirmssezonā, strādāja labi. Jāiet tālāk un jāgatavojas nākamai spēlei!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)