Banner 980x90

Plašu kūlas ugunsgrēku dzēšanai Jēkabpils pusē glābējus nākas izsaukt no brīvdienām

Rīga, 17.apr., LETA. Otrdien plašu kūlas ugunsgrēku dzēšanai Jēkabpils apkārtnē ugunsdzēsējus nācies izsaukt no brīvdienām, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji Zemgalē dzēsuši 17 kūlas ugunsgrēkus, taču īpaši saspringta situācija bija izveidojusies Jēkabpils pusē, kad pēcpusdienā vienlaicīgi tika dzēsti pieci plaši ugunsgrēki. Dzēšanas darbos piedalījušies ne tikai visi Jēkabpils daļā dežūrā esošie ugunsdzēsēji glābēji, bet arī tuvāko struktūrvienību amatpersonas un arī no brīvdienām izsauktie Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji glābēji.

VUGD apkopotā informācija liecina, ka Krustpils novada Variešu pagastā dega divas neapsaimniekotas ēkas 60 kvadrātmetru platībā, salmu rullis, zaru kaudze un pērnā zāle 5000 kvadrātmetru platībā. Savukārt Jēkabpilī blakus Sakas upei izdegusi kūla 12 hektāru platībā, bet Dzelzceļmalas ielā dzēsts piecus hektārus plašs pērnās zāles ugunsgrēks. Plaša ugunsnelaime bijusi arī Salas novada Salas pagastā, kur kūla degusi trīs hektāru platībā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī visā Latvijā ugunsdzēsēji dzēsuši 67 kūlas ugunsgrēkus, līdz ar to šogad valstī reģistrēti jau 1765 sausās zāles degšanas gadījumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)