Banner 980x90

Prezentēs grāmatu par populisma vilni ES un ASV

Rīga, 16.nov., LETA. Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC) 24.novembrī Eiropas Savienības (ES) mājā prezentēs grāmatu par populisma vilni ES un ASV, aģentūru LETA informēja APPC.

Grāmatas, kuras līdzredaktori ir APPC izpilddirektors Andis Kudors un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V), prezentācija plānota plkst.11. Rakstu krājumā apskatīti jautājumi, kā populisms darbojas Baltijas valstīs, Vācijā, Nīderlandē, Francijā, Grieķijā, un kāda ir mediju loma populistisku vēstījumu izplatīšanā. Apskatīti arī citi aktuāli jautājumi, proti, kas ir populisms mūsdienās un kas veicina tā popularitāti, kāda ir bijusi tā loma un ietekme uz aizvadīto gadu pārsteidzošākajiem politisko notikumu iznākumiem Lielbritānijā, ES un ASV.

Grāmatas prezentācijas pasākumu atklās Kudors un Konrāda Adenauera fonda vadītāja Skandināvijā un Baltijas valstīs Elizabete Bauere. Pasākumā būs iespēja uzklausīt grāmatas līdzautoru - Ilzes Balceres, LU Sociālo un politisko pētījumu institūta pētnieces secinājumus, un, politikas konsultanta, pētnieka, Floriana Hartleba galvenos atzinumus par pētījuma tēmu.

Balcere pievērsīsies populisma teorētiskajai perspektīvai, vēsturiskajai izcelsmei, mūsdienu populisma definīcijai un teorētiskajām robežām. Savukārt Hartlebs apskatīs Vācijā un Nīderlandē notikušās vēlēšanas, ņemot vērā migrācijas krīzes izraisīto populisma uzplūdu šo valstu politiskajā vidē. Būs iespēja uzklausīt arī Pabrika viedokli un pieredzi, saskarsmē ar populisma izpausmēm Eiropas politikā.

Rakstu krājuma tapšanā ir piedalījušies pētnieki no Latvijas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas, Grieķijas un ASV, un tas tapis sadarbībā ar Eiropas Tautas partijas grupas EP un Konrāda Adenauera fonda atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)