Banner 980x90

Publiskajai balsošanai par "Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2020" izvirzīta Daugavpils, Ventspils un Jēkabpils

Rīga, 12.jūl.,LETA. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkotajā konkursā "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020" publiskajai balsošanai izvirzītas Daugavpils, Ventspils un Jēkabpils pilsētas, aģentūrai LETA sacīja IZM eksperte jaunatnes jomā Alma Brinkmane.

Konkursā tika saņemti seši pieteikumi - no Daugavpils novada, Rūjienas novada, Preiļu un Riebiņu novada apvienības, Daugavpils pilsētas, Ventspils pilsētas un Jēkabpils pilsētas, tomēr komisija publiskajai balsošanai šogad izvirzīja trīs minētās pilsētas, skaidroja Brinkmane.

Publiskā balsošana ilgs desmit dienas, kuras rezultāta apkopojums kopā ar komisijas vērtējumu noteiks konkursa uzvarētāju, kas tiks paziņots 10.augustā, Ikšķiles dabas parkā.

Balsot par "Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2020" iespējams balsot tīmekļa vietnē "www.jaunatneslietas.lv" līdz 22.jūlijam.

Konkurss "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020" tiek rīkots, lai popularizētu darbu ar jaunatni pašvaldību vidū un veicinātu jauniešu iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.

"Šī konkursa ietvarā novērojams, ka tiek ieguldīts jauniešos, tiek organizēti gan nacionālā līmeņa pasākumi, gan starptautiski pasākumi un pieredzes apmaiņas braucieni, tiek aicināti speciālisti un jaunieši stāsta par organizēto pasākumu ietekmi uz jauniešiem un sabiedrību kopumā," skaidroja jaunatnes lietu eksperte.

Konkursā uzvarējušajā pašvaldībā IZM sadarbībā ar jauno titula ieguvēju 2020.gadā rīkos Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākumu un 2021.gada konkursa uzvarētāja paziņošanas pasākumu 2020.gada 12.augustā, kā arī pieredzes apmaiņas semināru darbā ar jaunatni iesaistītām personām no nevalstiskām organizācijām un pašvaldībām.

Pieteikumu skaits konkursā šogad esot saglabājies nemainīgs ap sešiem - deviņiem pieteikumiem, tomēr eksperte uzsver, ka arvien vairāk sāk pieteikties novadi, kaut līdz šim lielākoties pieteikušās pilsētas.

2019. gadā par konkursa uzvarētāju kļuva Ikšķiles un Olaines novada apvienība, kas bija pirmā novadu apvienība, kura pildīja Jauniešu galvaspilsētas pienākumus.

Konkurss tiek organizēts IZM sadarbojoties ar Latvijas Jaunatnes padomi un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)