Banner 980x90

"Lustēm Jēkabpilī" - 10 gadu jubileja

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 8.jūlijā plkst.19.00, kā ierasts, notiks festivāls "Lustes Jēkabpilī", kas kļuvis par tradicionālu, neatņemamu pilsētas svētku ieskaņu pasākumu, pilsētas informācijas portāls Jekabpils24.lv uzzināja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Sēļu sētas plašais pagalms ir tā vieta, kur šī žanra mūzika vislabāk skan, kur muzikantiem un skatītājiem sirds vienā ritmā pukst un kājas piesit takti. To brīnišķo auru, kas tur valda, bauda visi klātesošie.

10 gadu laikā ir izveidojusies stabila fanu kopa, kas festivālu gaida ar nepacietību, jo tur var izbaudīt tautas mūzikas daili visā pilnībā. Tas saistīts ar kapelu, folkloras kopu un dejotāju augsto māksliniecisko līmeni, kas pārstāvēs visus Latvijas novadus. Mūs visus priecēs Andrupenes kapela, tautas mūzikas ansamblis "Malta", "Bumberneicys" no Viļāniem, "Spēlmaņi" no Saldus novada Kalna pagasta Nīgrandes, deju kopa "Krepliņi" no Vandzenes, kā arī vietējie, visiem zināmie "Kreicburgas ziķeri". Pirmo reizi festivālā uzstāsies kapela "Eži" no Limbažiem, kurā spēlēs tikai skaistas meitenes. Lietuvu prezentēs trīs profesionālas tautas mūzikas grupas – "Lakštingele" no Kretingas, "Bartuva" no Škoudu kultūras centra, un "Provincia" no Panemunelis. Kā parasti skatītāji ar sajūsmu gaidīs igauņu harmoniku spēles virtuoza Heino Tartes un draugu uzstāšanos.

Tehnisko pusi nodrošinās SIA "AJV grupa", kas šo desmit gadu laikā ir izpelnījusies nedalītu mūziķu cieņu un skatītāju atzinību par profesionālu apskaņošanu.

Festivāls noritēs ar VKKF finansētās "Zemgales Kultūras programmas atbalstu".

Biļetes Krustpils kultūras nama kasē, kā arī Sēļu sētā pirms pasākuma, to cena ir 2 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)