Banner 980x90

Rites pamatskolu Viesītes vidusskolai pievienos līdz augustam

Jelgava, 23.janv., LETA. Plānots, ka Rites pamatskola Viesītes vidusskolai tiks pievienota līdz 1.augustam, aģentūra L,TA uzzināja Viesītes novada pašvaldībā.

Novada dome, lai optimizētu Viesītes novada izglītības iestādes, izveidojot optimālu un kvalitatīvu izglītības sistēmu un nodrošinātu pašvaldības un valsts finanšu līdzekļu racionālu un efektīvu izmantošanu, lēma sākt Rites pamatskolas likvidāciju, pievienojot to Viesītes vidusskolai.

Rites pamatskolas likvidācija pabeidzama līdz 2018.gada 31.jūlijam, un ar 1.augustu Viesītes vidusskola būs pamatskolas funkciju, tiesību, saistību, tai skaitā darba tiesisko attiecību, bilancē esošās mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva pārvaldības, izglītības programmās uzņemto izglītojamo pārņēmēja.

Lēmums par reorganizāciju vēl jāsaskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Jau vēstīts, ka lēmums par izglītības iestādes reorganizāciju pieņemts, jo skolēnu skaits tajā nav pietiekams, lai spētu nodrošināt algas visiem pedagogiem, jo atalgojumam vairs nevarēs novirzīt līdzekļus no kopējā algu fonda. Turklāt, veicot reformu, tiks samazinātas arī administratīvās izmaksas.

Tāpat ziņots, ka Ministru kabinets apstiprināja pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, apņemoties pakāpeniski celt zemāko algas likmi pedagogiem, taču izmaiņu apmēru faktiski piesaistot skolu tīkla sakārtošanas rezultātiem.

Pašvaldības kā izglītības iestāžu dibinātājas lēmumus par izmaiņām izglītības iestāžu tīklā var pieņemt līdz 2018.gada 1.martam. Izglītības un zinātnes ministrija aprēķinus, kas saistāmi ar esošā finansējuma racionālu izlietojumu, nodrošinot daļu no grafika īstenošanai nepieciešamā papildu finansējuma vispārējai izglītībai, varēs veikt ne ātrāk kā rudenī, tomēr uzsvērts, ka izglītības iestāžu tīkla izmaiņas 2018.gadā nav prognozējamas kā būtisks finansējuma avots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)