Banner 980x90

Sāksies Viesītes pilsētas svētki "Mazajam bānītim 100"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No 5. līdz 7.augustam norisināsies Viesītes pilsētas svētki "Mazajam bānītim 100", aģentūru LETA informēja Viesītes novada pašvaldībā.

5.augustā plkst.15.00 Kultūras pils koncertzālē notiks svinīgā svētku atklāšana, tiks teiktas uzrunas, sumināti bijušie dzelzceļnieki, pasniegta "Mazā bānīša" balva, varēs vērot videoprezentācijas par Viesītes šaursliežu dzelzceļu un notiks Valmieras vīru kora "Baltie bērzi" koncerts. Plkst.16.30 bijušajā Stacijas laukumā tiks atklāta piemiņas plāksne.

No plkst.17.00 līdz 21.00 muzeja "Sēlija" parkā notiks svētku ieskandināšana "Mazbānītis kopā sauc!". Pasākumā piedalīsies Viesītes pūtēju orķestris, amatierteātris, grupa PA, Daudzevas pagasta dāmu deju grupa, Elkšņu, Rites, Sunākstes pagasta vokālie ansambļi. Plkst.21.00 laukumā pie kultūras pils notiks moto-auto triku paraugdemonstrējumi ar pirotehniskiem elementiem.

6.augustā, no plkst.8.30 līdz 9.30 Viesītes "Zaļajā tirdziņā" notiks rīta modināšana un "Mazā bānīša" svētku brīdis "Ripo, ripo, bānīti!", bet no plkst.9.00 līdz 14.00 darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Muzeja "Sēlija" parkā plkst.10.00 sāksies bērnu rīts, būs skatāma apvienības "Teātris un es" koncertizrāde bērniem "Visi kopā", notiks aktīva darbošanās radošajās darbnīcās, jautras izklaides, vizināšanās ar zirgiem, darbosies piepūšamās atrakcijas, smilšu aplikācijas un notiks kopīga zupas baudīšana. Plkst.12.00 sāksies zemessargu rekrutēšanas un Latvijas Jūras spēku patruļkuģa P-07 "Viesīte" ekipējuma paraugdemonstrējumi.

Kultūras pilī plkst.12.00 notiks viedspēle "Manas bērnības iela", gada viedspēles "Ciemos" uzvarētāji aicinās komandas izmēģināt savas spējas pilsētas izzināšanā. Stundu vēlāk Tradīciju zālē paredzēta tikšanās ar apgāda "Jumava" sadarbības partneriem, grāmatas "Latvijas vieglatlētikas vēsture" autoru Andri Staģi. Pasākuma gaitā darbosies "Jumavas" grāmatu galds. Plkst.15.00 koncertzālē varēs skatīties Jēkabpils Tautas teātra iestudēto komēdiju "Meitiņas".

Plkst.17.00 uz lielās skatuves laukumā pie Kultūras pils sāksies svētku koncerts. To ieskandinās Viesītes pūtēju orķestris, deju kolektīvi un tautas mūzikas un dziesmu ansamblis "Bitahee" no sadraudzības pilsētas Postavi (Baltkrievija). Turpinājumā - svētku uzrunas, apsveikumi un apbalvojuma "Viesītes Goda pilsonis" pasniegšana. Plkst.19.00 koncertā "Kad sirds mana dzied" uzstāsies Normunds Rutulis un jauktais koris "Viesīte". Turpinājumā "No maestro līdz maestro un vēl!" - Mārtiņš Ruskis, "No sirds uz sirdi" - Andris Ērglis, Ieva Sutugova, Artis Robežnieks un instrumentālā grupa komponista Jāņa Strazda vadībā.

Plkst.23.30 sāksies "Fire Spirit" uguns šovs, bet pusnaktī - svētku balle kopā ar grupu "Gain Fast", bundzinieku šovs un DJ - deju mūzika visām gaumēm.

Svētdien, 7.augustā, no plkst.11.00 muzeja "Sēlija" parkā un pilsētā norisināsies velosacensības "Viesītes mazbānīša kauss 2016".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)