Banner 980x90

Salas novada pašvaldība ar ELFLA atbalstu plāno izkopt jaunaudzes teju desmit hektāru platībā

Rīga, 8.maijs, LETA. Piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzekļus, Salas novada pašvaldība vēlas īstenot projektu "Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana Klovānu silā", izkopjot jaunaudzes teju desmit hektāru platībā, liecina novada domes lēmums.

Projekta mērķis ir paaugstināt meža ekonomisko vērtību, nodrošinot ilgtspējīgu apsaimniekošanu un meža daudzfunkcionālo lomu. Īstenojot ieceri, paredzēts izkopt jaunaudzes 9,89 hektāru platībā. Kopšanas laikā paredzēts atbrīvot galvenās sugas kociņus no konkurējošiem citu koku sugu kokiem un kokiem, kas augšanas laikā ir atpalikuši, nomākti, veidojot vienmērīgu paliekošo koku izvietojumu uz platību, kas uzlabos augšanas apstākļus jaunaudzēs. Kopšanas rezultātā uzlabosies audžu produktivitāte un tās ekonomiskā vērtība nākotnē, uzskata pašvaldībā.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 4351 eiro. Lai īstenotu projektu, nepieciešams Salas novada pašvaldības līdzfinansējums 30% jeb 1305 eiro apmērā. ELFLA līdzfinansējums - 3046 eiro.

Dome lēma piedalīties Lauku atbalsta dienesta izsludinātajā projektu konkursa "Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai" pasākumā un iesniegt projekta pieteikumu "Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana Klovānu silā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)