Banner 980x90

Teju visiem Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā apsūdzētajiem tiesa mīkstinājusi iepriekš piespriestos sodus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pirmdien, 5.semptembrī, Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā, apelācijas kārtībā skatot Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas krimināllietu, tiesa pieciem no septiņiem apsūdzētajiem mīkstinājusi iepriekš piespriestos sodus, aģentūru LETA informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Vītoliņa.

Pirmdien tiesas spriedums nemainīts Arvo Žagaram, kuram iepriekš tika piespriests mūža ieslodzījums, un Staņislavam Berkulam, kurš apsūdzēts epizodē par zādzību Jūrmalā un kuram tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem. Spēkā atstāta daļa par policijas uzraudzību uz trim gadiem.

Denisa Hristoforidi sods no 20 gadiem ieslodzījumā saīsināts līdz 18 gadiem un deviņiem mēnešiem cietumā, savukārt viņa brālim Pāvelam cietumā jāpavada 16 gadi iepriekš piespriesto 18 gadu vietā. Leonīda Koņuhova sods saīsināts no 13 līdz 12,5 gadiem ieslodzījumā, savukārt Edgaram Paruškinam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz desmit gadiem. Viņam nolemts nepiemērot arī mantas konfiskāciju.

Savukārt Staņislava Babeļa apsūdzībā izbeigts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, sodu no 13 gadiem ieslodzījumā mīkstinot līdz 11,5 gadiem ieslodzījuma vietā.

Spriedumu var pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā desmit dienu laikā pēc pilna nolēmuma pieejamības dienas, iesniedzot sūdzību vai prokurora protestu Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā. Šodien tika pasludināts saīsinātais spriedums, pilns tiesas spriedums būs pieejams 19.septembrī.

Jau vēstīts, ka lietā kopumā apsūdzētas septiņas personas - par bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī 2011.gada janvārī apsūdzētas piecas personas un vēl divas - par šīs grupas dalībnieku agrākiem noziegumiem.

Bruņotā laupīšana Jēkabpilī notika 2011.gada 25.janvāra rītā. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu "Chrysler Voyager".

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, kurus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.

Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija bijušie Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki Žagars un Koņuhovs, kā arī privātpersona Babelis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)